Moartea Dalianei ridică mari semne de întrebare

Minora decedată în apele barajului de la Gura Apei, condusă de ultimul drum

OLYMPUS DIGITAL CAMERA            După ce a fost căutată timp de trei săptămâni fără rezultat, minora rezidentă la Centrul de Plasament Lupeni, Daliana Rădoi, a fost găsită luni dimineaţă înecată în barajul de la Gura Apei, din apropierea Haţegului.

Nefiind urme de violenţă pe corp, minora a ajuns la SML Hunedoara, care a constatat deocamdată, că decesul a survenit în urma înecului. Iar luni, chiar în deschiderea anului şcolar, minora a fost condusă pe ultimul drum de colegii săi din centru, de colegii de la Şcoala Gimnazială nr.3 unde învăţa, de cadrele didactice, educatori şi reprezentanţi ai DGASPC Hunedoara. Un sobor de preoţi a săvârşit slujba religioasă, printre aceştia regăsindu-se şi părintele care a organizat tabara din Retezat şi căruia i s-a întocmit dosar penal, acesta nerostind niciun cuvânt în timpul slujbei şi nici în timpul ceremonialului de înhumare.

Toţi cei prezenţi la priveghi au rămas consternaţi de destinul tragic al minorei şi mulţi nu-şi explică ce s-a întâmplat sus în munte, în tabără, suspiciunile rămânând a fi clarificate de oamenii legii. Întrebarea care a fost pe buzele tuturor a fost: Cum 10 adulţi nu au putut să supravegheze 16 copii??? De ce participanţii s-au împărţit în două grupe??? Alţii au adus acuzaţii mult mai grave, pe care le vom face cunoscute la momentul oportun.

Şi bunicul venit la înmormântare de la Aninoasa nu-şi poate explica ce s-a întâmplat cu nepoata lui, dacă a fost sau nu agresată verbal ori altfel, de ce aceasta a luat hotărârea să părăsească tabara.

„Sunt lucruri la care ar trebui să răspundă cei acuzaţi. Îmi pare rău, dacă Daliana rămânea la mine poate că ar fi avut astăzi un alt viitor, poate că nu se ajungea la acest deznodământ tragic”, a ţinut să spună bătrânul bunic, de 78 de ani, care a avut grijă de Daliana până la vârsta de şase ani.

Zeci de copii de la centru, colegi de clasă au însoţit-o în drumul său către îngeri şi au stat lângă sicriul acesteia până ce trupul şi-a găsit odihna veşnică în ţărâna din care suntem cu toţii plămădiţi de Dumnezeu. Singura care a dat declaraţii presei a fost şefa Centrului de Plasament Lupeni, Mihaela Maria Dobârcean.

„Daliana a fost găsită luni dimineaţa de câţiva pescari pe luciul barajului Gura Apei. Se pare că a parcurs un traseu foarte lung, pe malul lacului, în jur de 12 kilometri, a fost un traseu accidentat, drumul l-a parcurs noaptea şi se pare, că acolo s-a şi prăbuşit. Astăzi am condus-o pe ultimul drum şi regret foarte mult pierderea pe care am suferit-o. Era la o vârstă mult prea crudă să dispară dintre noi. Este pentru toţi foarte greu şi pentru copiii din centru, când au aflat şi au plâns cu toţii. Nu mai putem decât să spunem că amintirea noastră despre ea, un copil cuminte, un copil ascultător, o elevă cu rezultate satisfăcătoare la învăţătură, cu nota zece la purtare şi ne-am fi dorit, ca acum la început de an şcolar, să fie alături de colegii săi. Suntem îndureraţi de ceea ce s-a întâmplat şi sper ca toţi copii din centru să treacă peste acest moment, să ne amintim cu drag de ea şi să dea bunul Dumnezeu să ne asculte rugile şi s-o odihnească alături de îngeraşi”, a spus şefa centrului.

Dincolo de momentul greu al zilei rămân semne de întrebare la care trebuie să răspundă acum oamenii legii, pentru că este pe rol un dosar penal în cercetare şi numai la finalizarea acestuia mai putem afla amănunte vizavi de moartea tragică a minorei Daliana Rădoi.

Angella Dumitraşcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: