Guvernul nu a adoptat încă măsurile de protecție socială

         Ca să se poată pensiona, cei aproximativ 1500 de angajați ai CEH trebuie să aibă 20 de ani de vechime în subteran, sau 15 ani, conform ultimelor prevederi legale.

 Senatorul social democrat Cristian Resmeriță  trage un semnal de alarmă vizavi de faptul că, actualul guvern nu a adoptat încă măsurile de protecție  socială, pentru cei afectați de noul program de disponibilizare, pe care-l anunță ministerul Energiei.

”Deocamdată, singurele măsuri de acest fel care sunt legiferate, sunt acele legi inițiate de mine în legislatura trecută și care sunt în vigoare. Am aflat că pe listele de disponibilizare s-au înscris și salariați de la minele din Vulcan și Livezeni, care s-ar încadra în limitele de pensionare prevăzute în legea care le permite acest lucru la vârsta de 45 de ani cu doar 15 ani ani vechime în subteran. Numai că acestora le atrag atenția să solicite explicații clare din partea conducerii, deoarece există o problemă în interpretarea acestei legi.  Atunci când am redactat actul normativ, eu am făcut precizarea că de această facilitate pot beneficia salariații concediați de la minele aflate pe program de închidere.  Ori, în acest moment, din câte știu eu, la CEH pe program de închidere figurează doar minele de la Lupeni și Lonea. De aceea, solicit administrației CEH să informeze corect salariații de la Livezeni și Vulcan, care vor să plece, dacă vor beneficia sau nu de prevederile acestei legi”, a conchis senatorul social democrat, Cristian Resmeriță.

Angella Dumitrașcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: