La mulți ani tuturor copiilor!

               Ziua de 1 Iunie – Ziua Internațională a Copilului este așteptată cu bucurie și nerăbdare de toți copiii.

           Și pentru copiii aflați cu măsură de protecție într-unul din serviciile sale, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Hunedoara pregătește momente deosebite ce vor aduce un strop de bucurie și culoare în sufletele acestora.

Cu această ocazie vor fi organizate, cu respectarea regulilor impuse de actuala stare epidemiologică, pentru toți cei 100 de copii aflați cu măsură de protecție în centrele rezidențiale din localitățile Hunedoara, Orăștie și Vulcan, concursuri de desene pe asfalt, jocuri cu baloane colorate, competiții sportive, festivități de premiere cu diplome și premii, carnaval și petreceri cu muzică, dans și dulciuri, picnicuri și ieșiri în parcurile din localități etc. Va fi organizată, pentru toți cei 15 copii din Centrul specializat de zi Petroșani, o excursie în localitatea Târgu Jiu pentru a vizita obiectivele turistice din localitate și a servi masa la centrul comercial din localitate.

De asemenea și cei 463 copii aflați în plasament familial/tutelă și cei 219 copii aflați în plasament la asistent maternal profesionist vor sărbători ziua de 1 Iunie în cadrul familiilor și vor putea participa la diferite evenimente cultural artistice, sportive etc.

Devenită deja o frumoasă tradiție, și anul acesta la fel ca în fiecare an, campania „O jucărie pentru fiecare” desfășurată de Biblioteca Județeană „Ovid Densușianu” se dorește a fi o acțiune de sensibilizare și atragere a membrilor comunității, a locuitorilor din județul Hunedoara, pentru a le dărui jucării copiilor din centrele de plasament ale județului. Jucăriile vor fi înmânate personal de către angajați ai bibliotecii, copiilor din toate centrele D.G.A.S.P.C. Hunedoara, în data de 31.05.2021.

Copilăria este o vârstă a inocenței, a miracolelor și a speranței. Ziua Internațională a Copilului vine să ne reamintească, încă odată, că este de datoria noastră, a tuturor, să protejăm copii, inocența și visele acestora. Să ne bucurăm și să petrecem alături de copii în aceste zile de sărbătoare.

 D.G.A.S.P.C. Hunedoara urează tuturor copiilor – La mulți ani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: