La Lupeni, anul şcolar a debutat sub cele mai bune auspicii

d an scolar 2Luni, 15 septembrie, în toate unităţile de învăţământ preuniversitar din municipiul Lupeni a fost mare sărbătoare. Grădiniţele, şcolile generale şi cele două la licee, şi-au deschis porţile pentru a-şi primi elevii în noul an şcolar. Primăria şi Consiliul Local Lupeni au acordat toată atenţia şi în acest an pregătirii imobilelor din patrimoniul şcolar în vederea reluării în bune condiţii a activităţii educative.

Preocuparea constantă a municipalităţii pentru menţinerea în bune condiţii a patrimoniului şcolar şi pentru îmbunătăţirea, de la an la an, a condiţiilor de studiu oferite elevilor, a fost reflectată cel mai concludent de faptul că, în aproape toate unităţile de învăţământ preuniversitar din municipiul Lupeni, deţin autorizaţie sanitară de funcţionare şi ceea ce este şi mai important, în municipiul Lupeni toate unităţile de învăţământ sunt racordate la reţeaua de gaz metan, asigurându-se astfel şi combustibilul necesar funcţionării în cele mai bune condiţii, pe perioada sezonului rece, care iată, bate cam devreme, la uşă.

În scurtele alocuţiuni rostite cu prilejul deschiderii noului an şcolar, reprezentanţii administraţiei municipale şi invitaţii prezenţi, au dat asigurări că şi pe viitor, şcolile vor fi în centrul atenţiei acestora şi au urat mult succes în noul an şcolar, pentru obţinerea de noi rezultate onorabile la toate tipurile de concursuri şcolare, dar şi la viitoarele examene.

Prezent la deschiderea anului şcolar, la Liceul Teoretic Mircea Eliade şi mai apoi la Liceul Tehnologic Lupeni, deputatul Cristian Resmeriţă le-a urat mult succes elevilor şi cadrelor didactice şi i-a îndemnat să facă în aşa fel încât să-şi îmbunătăţească performanţele faţă de anii trecuţi deoarece: „vor fi create acum toate premisele obţinerii unor performanţe deosebite. Şcoala este şi va rămâne locul fundamental al devenirii noastre, aici am învăţat lecţia comunicării şi deschiderii spre cei din jurul nostru, iar la început de drum, în noul an în care aţi păşit, îmi exprim încrederea, toată dăruirea şi expertiza cadrelor didactice, puterea de a modela noi personalităţi şi de a oferi noi modele în viaţă. Îndemnul meu către fiecare dascăl, este să nu renunţe la a investi în vieţile elevilor şi copiilor noştri, părinţii să se implice activ în educaţia copiilor, iar vouă, dragi elevi, vă lansez provocarea competiţiei, a muncii, a disciplinei şi studiului cu mai multă seriozitate”.

Chiar dacă nu au fost primiţi cu tradiţionalul ABECEDAR, cei mai mici dintre elevi, au fost emoţionaţi încă din prima zi de şcoală. Unii cu lacrimi în ochi au fost nedezlipiţi de părinţi, ori bunici, dar emoţiile au trecut când au păşit în sălile de clasă, primitoare şi împodobite de cadrele didactice aşa cum numai ei ştiu cel mai bine să o facă, ca să-i atragă pe cei mici.

În calitatea sa de primar al municipiului Lupeni, Cornel Resmeriţă a avut emoţii în glas atunci când le-a adresat celor prezenţi tradiţionalul bun venit, în unităţile şcolare.

„Sunt fericit să fiu în mijlocul dumneavoastră, cu ocazia începerii noului an şcolar şi vreau să vă felicit din inimă atât pe părinţi, cât şi cadrele didactice, pentru că aţi vrut să veniţi la una dintre şcolile foarte bune din localitatea noastră, fiindcă eu am încredere deosebită în cadrele didactice. Singurul lucru bun pe care trebuie ca să-l mai faceţi, dragi părinţi, este necesar să vă preocupe să fiţi mai aproape de copiii noştri, tot timpul, pentru că, cadrele didactice vor face tot posibilul ca, copiii dumneavoastră să crească şi să înveţe în cele mai bune condiţii şi trebuie să le fiţi alături. Toţi absolvenţii acestei şcoli şi marea majoritate a elevilor din localitatea noastră au devenit oameni de nădejde ai municipiului Lupeni. La fel doresc şi copiilor dumneavoastră să devină viitorul localităţii noastre”, le-a spus celor prezenţi edilul lupenean.

Printre cei care au avut emoţii, i-am regăsit pe elevii de la grupa O sau grupa pregătitoare. Alături de profesoara lor au intrat în clasă împreună cu părinţii şi bunicii, încrezători în viitorul care, poate le va oferi condiţii mult mai bune pentru pregătirea şcolară. Eugenia Drăgoi, cea care le va călăuzi paşii de acum încolo, timp de cinci ani de zile, le-a spus celor prezenţi: „Ca profesor, simt că fac parte din categoria oameni-călauză. De acum, 25 de perechi de ochişori îmi vor sorbi cuvintele rostite cald pentru întâia oară. Îmi place să simt vibraţia sufletelor care abia învaţă să viseze, să văd cum le cresc aripi sub ochii mei şi să simt bucuria celui care ştie că a contribuit într-un fel sau altul la formarea unor oameni puternici în societate”.

Au fost interesaţi de ceea ce vor învăţa în clasa O şi picii – tweetys s-au bucurat de faptul că materia şcolară va pune accent pe joacă şi însuşirea cunoştiinţelor, prin aplicaţii practice. Filele întoarse din calendar, ajunse în septembrie, ne fac să rememorăm fiecare dintre noi, amintirile cu prima zi din viaţa de şcolar, zile în care, emoţiile, sfiala, entuziasmul, optimismul, ambiţia erau sentimentele pe care cu toţii le-am trăit cât am fost elevi. Iar începutul unui nou an şcolar, dincolo de momentele festive şi bucuria reîntâlnirii cu şcoala şi cadrele didactice, ne dă asigurarea că generaţii noi de elevi păşesc într-o etapă nouă spre maturitate, cunoaştere, viaţă.

Elena DRAGOMIR

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: