DN66 A spre Herculane se poate realiza doar cu respectarea condițiilor de protecția a Mediului

             În noua strategie de dezvoltare a Văii Jiului un capitol aparte este rezervat infrastructurii locale, în care se face referire și la DN 66 A Câmpu lui Neag – Herculane.

Început acum mai bine de 22 ani, acest drum traversează în prezent Parcul Naţional Retezat. Constructorii au făcut tot posibilul să păstreze peisajul intact, realizând o adevărată artă constructivă pentru a da posibilitatea faunei locului să nu fie afectată, realizându-se traversări şi subtraversări pentru animalele pădurii, ce sunt protejate. Până la ora actuală au fost realizaţi 20 kilometri de şosea, de la ieşirea din Uricani  până în zona numită Câmpuşel, care a devenit o microstaţiune unde se pot practica cu succes sporturile de iarnă. Autorităţile locale din Valea Jiului au strâns între timp peste 20.000 de semnături de la localnici, pe o petiţie în care solicitau Guvernului României reluarea lucrărilor la DN 66A, pe un sector de circa 20 de kilometri spre Izvoarele Cernei.

În privința legăturii rutiere dintre Valea Jiului, Valea Cernei și stațiunea Băile Herculane, varianta modernizării DN 66A, pe porțiunea Câmpu lu Neag (de la granița dintre județul Hunedoara și județul Gorj) – Cerna Sat sau cea a a modernizării DJ672C pe ruta Valea de Brazi – Runcu (și continuare pe DN67D, care este deja modernizat) se pot realiza doar ținând cont de necesitatea respectării condițiilor de protecția mediului impuse de existența Parcurilor Naționale Domogled-Cerna și Retezat, a rezervațiilor naturale și a siturilor Natura 2000 din zonă. În oricare dintre variante, este necesară realizarea unui Plan de Urbanism Zonal de-a lungul întregului traseu al drumului, pentru care este nevoie de concursul autorităților din Uricani (Hunedoara), Padeș (Gorj, comună din care face parte Cerna-Sat) și Cornereva (Caraș-Severin).

Primarul municipiului Lupeni a reiterat în intervenţia sa de acum trei ani,  că toţi factorii de decizie trebuie să lupte pentru acest ţel, la care vor adera şi parlamentarii hunedoreni, premierul fiind deschis  în a ajuta Valea Jiului cu banii necesari finanţării „drumului lui Băsescu” .  „Trebuie să ne dăm cu toţii mâna şi numai aşa putem să facem lucrurile să meargă înainte. Este un proiect vital pentru toată Valea Jiului, pentru că avem nevoie de această deschidere. Turiştii, investitorii nu vor veni în Valea Jiului, dacă nu le putem oferi aceste căi importante de acces şi ei trebuie să ajungă cu uşurinţă, în orice colţ al ţării. Turiştii sunt deasemenea o sursă de venit  pentru noi, cei din Valea Jiului şi cu banii care îi cheltuie, noi să ne putem să ne dezvolta comunităţile”.

Se poate lua în calcul instituirea unei taxe de acces, din care să fie finanțată asigurarea protecției zonei. Pentru identificarea soluției optime de conectare rutieră a Văii Jiului pe direcția est-vest, din punct de vedere al protecției mediului, al fructificării potențialului turistic, al condițiilor de acces și de staționare pe noile drumuri, se Strategia pentru dezvoltarea economică, socială și de mediu a Văii Jiului (2021-2030) 113 vor realiza consultări între reprezentanții UAT-urilor din Valea Jiului, ai comunelor Padeș (Gorj) și Cornereva (Caraș-Severin, ai Asociației Valea Jiului, ai Consiliilor Județene Hunedoara, Gorj, Caraș-Severin și Alba, ai administrațiilor parcurilor naționale și naturale din zonă, ai Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, ai Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva, ai ONG-urilor de mediu și ai altor părți interesate.

”Drumul spre Herculane este singurul drum longitudinal  din Europa, pleacă de-a lungul munţilor de la Herculane, până la Voineasa… prinde Retezatul, munţii Vâlcanului, Cheile Jieţului, Obârşia Lotrului şi merge la Voineasa, făcând şi unirea cu Translapina. Sunt convins că în momentul când se va face  acest drum,  cel puţin  500 de locuri de muncă se vor crea  în Valea Jiului, permanente. Este foarte important  să aratăm că vrem acest lucru. Tot noi trebuie să facem ceva, putem face lucruri mari, dar toţi,  împreună”, a  spus și  omul de afaceri, Emil Părău.

Angella Dumitrașcu

 

 

One comment

  1. Valter COJMAN spune:

    Daca Ceausescu mai traia 2 ani, aveam si drum si cale ferata pana la Herculane…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: