Voluntariat în aer liber la Bilugu

             În data de 8 mai, în zona Bilugu – Uricani, Clubul Alpin Valea Jiului organizează o acțiune de împădurire a unei suprafețe care a fost defrișată. Evenimentul va fi realizat în colaborare cu Ocolul Silvic Lupeni.

  • ”Acțiunea va fi una responsabilă din toate punctele de vedere pentru că vom respecta ???????? ?? d??????̦??? ??????a și ne vom asigura că totul merge ca la carte. Dacă sunteți interesați să vă alăturați, vă rugăm  să ne lăsați un mesaj pe pagina de facebook a clubului, pentru a vă ține la curent cu programul și pentru a ne face o idee despre câte materiale să pregătim”, arată organizatorii.

Acțiune care va avea loc sâmbătă, va contribui la împădurirea zonei defrișate, iar acțiunea de voluntariat care este destinată plantării de copaci, reprezintă un act civic și contribuim la combaterea schimbărilor climatice.

Pe lângă funcția de captare a carbonului, pădurile oferă o serie de servicii esențiale: previn inindaiile, eroziunea solului, oferă oportunități de recreere și culturale, biomasă, cherestea și totodată oferă un habitat, cu o biodiversitatea mare.

Clubul Alpin Valea Jiului este un club montan creat pentru oamenii care au ca pasiune comună muntele. Scopul acestui club este să descopere și să promoveze frumusețile naturii și respectul pentru aceasta.

La această acțiune civică vor participa și voluntari din cadrul Clubului de Presă Valea Jiului.

Angella Dumitrașcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: