Sprijin financiar pentru minerii Văii Jiului

             Guvernul României a adoptat în ședința din 28 aprilie 2021 prelungirea cu o lună a prevederilor legale prin care, Ministerul Muncii este abilitat să acorde un sprijin financiar pentru minerii Văii Jiului, constând în plata salariilor acestora. Măsura vine ca răspuns la dialogul purtat în ultimele săptămâni de reprezentanții Ministerului Muncii cu partenerii de dialog social din cadrul CEH, atât la București, cât și la întâlnirea care a avut loc Petroșani.

”După cum bine cunoașteți, Ministerul Muncii a sprijinit deja minerii din Valea Jiului prin plata plăților sau salariilor restante și a altor facilități. Această plată s-a realizat pentru trei luni. Am extins această perioadă în care ministerul și guvernul sprijină minerii din Valea Jiului până când intră în vigoare planul de redresare economică a zonei, pregătit de Ministerul Energiei. Sprijinul financiar de până acum este de aproximativ 43 de milioane de lei. S-a derulat în trei tranșe cu câte șase etape, avans și lichidare. Ordonanța de astăzi permite plata ultimei etape din a treia tranșă și, de asemenea, prelungim pentru încă o lună cu o valoare de aproximativ 12 milioane de lei”, a ținut să declare după ședința de guvern, ministrul Muncii Raluca Țurcan.

Iar înaintea ședinței de guvern, la sediul ministerului Energiei a avut loc o nouă rundă de întâlniri pentru a finaliza Memorandumul care a fost supus spre aprobare.

”Astăzi am avut o nouă întâlnire de lucru cu reprezentanții sindicatului minerilor din cadrul Complexului Energetic Hunedoara. Continuăm dialogul și punem la punct ultimele detalii privind planul de restructurare și reorganizare al CEH. Totodată, lucrăm să găsim resurse financiare pentru ducerea la îndeplinire a obiectivelor convenite. Vom aproba Memorandumul pe care l-am menționat în discuțiile anterioare și după asta vom veni cu o Ordonanţă de Urgenţă. Lucrăm pentru oameni, să li se ofere un mediu corect și iată că suntem aproape de reușită, chiar dacă startul părea imposibil”, a completat și ministrul Virgil Popescu.

Arthur Gărdescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: