Autoritățile din Lupeni se alătură evenimentului de strângere de fonduri pentru Toma Coconea, eveniment care va avea loc în acest weekend în Stațiunea Straja

                 Primarul Municipiului Lupeni,  Lucian Resmeriță, viceprimarul Iacob Mesaroș și senatorul Cristian Resmeriță se alătură evenimentului de strângere de fonduri pentru Toma Coconea, pentru ca acesta să poată participa la a X- a editie a Red Bull X-Alps 2021, eveniment inițiat de cunoscutul prezentator de televiziune Andi Moisescu, care se va desfășura în acest weekend, în Stațiunea Straja.

Primar Lucian Resmeriță: ”Îl felicit pe Andi Moisescu pentru această idee excepțională! Toma Coconea reprezintă un simbol al Văii Jiului și am decis ca, împreună cu domnul viceprimar Iacob Mesaroș și domnul senator Cristian Resmeriță  să ne alăturăm acestui eveniment. Fiecare dintre noi am cumpărat cartele pentru instalațiile pe cablu pentru acest weekend, donând astfel o anumită sumă pentru ca Toma Coconea să ne reprezinte pe noi cei din Valea Jiului în străinătate, unde participă la numeroase evenimente”.

Pentru a veni în sprijinul campionului nostru, cunoscutul om de televiziune Andi Moisescu, care consideră că Statiunea Straja este ”Raiul” iubitorilor sporturilor de iarnă, a devenit un susținător al lui Toma  și împreună cu  cei de la Complexul Montana, Apres bar Straja  au lansat evenimentul public ”Weekend Toma Coconea, la Straja”.

Astfel, că  toate veniturile obținute din operarea instalațiilor de cablu, în zilele de Vineri, Sâmbătă și Duminică, precum și toate veniturile obținute din cazare, la pensiunile participante îi vor fi donate lui Toma Coconea. Pentru a putea participa la cea de-a 10-a ediție a Red Bull X-Alps 2021!

 ”Pentru că Straja îl iubește pe Toma Coconea!  Vă așteptăm neapărat, pe 23, 24 și 25 Aprilie, la Straja! Să susținem împreună un simbol al Văii Jiului! Pentru a-l susține pe Toma Coconea, este suficient să cumpărați cartele pe puncte sau pe o zi, două zile sau trei zile, la instalațiile pe cablu administrate de Comexim (casa de bilete, din fața Complex Montana – Straja) și să vă bucurați de toate pârtiile superbe din stațiune. Pensiunile care au anunțat până acum că vor dona veniturile obținute din cazare, în acest weekend sunt: Cabana Edelweiss – Straja Hunedoara, Cabana L’Mathias, Pensiunea La Hudacu, Pensiunea Turist, Cabana La Ștefan, Vila Onix Straja, La Mosu Straja, Vila Mara Straja.  Au donat deja, în avans, Pensiunea Daiana, Smile Apres Ski Straja și centrul de închirieri Teacher”,  se arată în mesajul organizatorilor.

Cea de-a 10-a ediție a Red Bull X-Alps va începe pe 20 iunie 2021. La start sunt înscriși 33  de sportivi din întreaga lume și trebuie să parcurgă cei peste 1200 de kilometri atât pe terenul alpin cât  și prin aer, cu parapanta, sportivii trebuie să combine abilitatea și strategia să-și învingă durerile, rănile și oboseala, pentru  atinge fiecare punct de cotitură și pentru a evita eliminarea.

Fiecare concurent  nu va fi singur, pentru că va fi asistat la sol de un susținător dedicat, asigurându-se că primește ajutorul strategic, medical și nutrițional necesar într-o cursă de mare avergură, cum este aceasta.

Sportivii concurează între orele 05:00 și 22:00, dar pot zbura doar în timpul zilei între orele 06:00 și 21:00. Peste noapte, există o perioadă obligatorie de odihnă, iar sportivii nu se pot deplasa din locația lor.  Cu trei zile înainte de cursă are loc un prolog de o zi în stațiunea Wagrain Kleinarl, la 60 km sud de Salzburg.  Având în vedere veteranii și debutanții care se întorc deopotrivă, nu ne îndoim că această selecție include cei mai duri sportivi de aventură din lume! Acestea provin din toate părțile, inclusiv țări precum Brazilia, Japonia și Rusia.

Directorul cursei Christoph Weber spune: „Încercăm întotdeauna să avem un domeniu internațional de sportivi. Nu completăm doar cursa cu echipe europene. Mai degrabă vrem să oferim lumii întregi șansa de a participa la această cursă”.

În această cursă participă și veteranul Toma Coconea, un om al Văii Jiului și care va reprezenta România.

Cu peste 30 de ani de experiență în domeniu, campionul s-a înscris în cea de-a X-a competiție la care participă cu gândul la o victorie frumoasă, așa cum își păstrează în memorie  și finalul competiției de la Monte Carlo.

”Am participat la toate competițiile X-Alps organizate de Red Bull, încă din anul 2003. Am fost vicecampion timp de 2 ani, iar datorită recordurilor pe care le-am atins, organizatorii au fost obligați să schimbe regulile concursului. Port steagul României cu mândrie și dragoste în fiecare colț al lumii, chiar și acolo unde nu există oameni care să-l poată vedea”, a ținut să declare Toma Coconea. (A.D.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: