Tabere și excursii în cadrul proiectului social „Bahtalo! Împreună combatem sărăcia și discrimimarea”, în colaborare cu Primăria Lupeni

              Municipiul Lupeni are în implementare, începând cu data de 25 ianuarie 2018, proiectul BAHTALO finanţat prin fonduri europene, care are ca drept scop, reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie aparţinând minorităţii rome, prin implementarea de măsuri integrate.

Pe lângă diferitele activități care se derulează în vederea integrarii populației adulte în comunitate și lucrările de reabilitare și modernizare a centrului comunitar și a locuințelor sociale, copiii, cuprinși în proiect și, care, acum sunt în vacanță, beneficiază de tabere și excursii în județul Hunedoara și Gorj.

”Ne face o deosebită plăcere să le oferim o șansă acestor copii să participe la activități în tabere în stațiunea Straja, precum: lecții de schi, tubing, tiroliană, plimbări prin stațiune, jocuri în aer liber și de cabană, lecții de gătit și de nutriție, plimbare cu telegondola, seară de film, drumeție nocturnă, ciubăr, saună, discuții pentru dezvoltarea personală, etc. Excursiile se desfășoară în județele Hunedoara și Gorj, la Castelul Huniazilor, Peștera Bolii, Cetatea Deva, zimbrii din Hațeg, operele lui Brâncuși din Târgul Jiu, cascadele din Valea Mării și Valea Lazăru din Cămpul lui Neag, Pensiunea Retezat, campanie de ecologizare în Stațiunea Straja ș.a. Sunt invitați în continuare toți copiii din cadrul proiectului Bahtalo. Ne dorim copii fericiți, să îi ajutăm să ajungă adulți sănătoși”, au ținut să transmită organizatorii, cei de la Tabere Straja.

„Este  un proiect complex care are  un impact deosebit în rândul comunităţii. Copiii  se duc  la şcoală, la grădiniţă, am reabilitat în proporție  de 85%  policlinica veche, câteva apartamente. Sunt  implicaţi aproximativ 1200 de locuitori. Acordăm mese zilnic pentru copiii din comunitate, 1000 de cetăţeni vor primi asistenţă medicală. Ne dorim să devenim o localitate verde şi avem în vedere şi plantarea a câtorva mii de puieţi şi ne dorim să înfrumuseţăm şi zonele pietonale. Angrenând în acest proiect mai multe categorii sociale, comunitatea va avea de câştigat. Proiectul  este implementat de Primăria Municipiului Lupeni în colaborare cu alți patru parteneri de succes și prin astfel de programe avem în vedere reducerea gradului de sărăcie al cetățenilor municipiului Lupeni, educarea și reintegrarea socială în comunitate a acestora”, a spus și primarul Lucian Resmeriţă.

Angella Dumitrașcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: