UPET și INSEMEX, parteneri pentru SIMPRO 2021

Simpozionul internațional multidisciplinar „UNIVERSITARIA SIMPRO” al Universității din Petroșani are ca obiectiv principal reunirea cercetătorilor din mediul academic și din industrie, astfel încât participanții să aibă posibilitatea de a afla mai multe despre activitățile de cercetare la nivel național și internațional.

”Sperăm că vom transforma întâlnirea noastră într-un succes științific remarcabil, care ne va îmbogăți expertiza profesională și ne va aduce amintiri minunate”, se arată în mesajul introductiv al evenimentului organizat de  Univestității din Petroșani.  Acesta se va desfășura în mediul on-line, în perioada 27-28 mai 2021.

Vor prezenta lucrări:

Carsten DREBENSTEDT, Bergakademie Technische Universität Freiberg, Germania – Cum să păstrăm conștientizarea materiei prime în societate – abordări și realizare.

Peter MOSER, Montanuniversität Leoben, Austria – Sisteme de flux durabil de materiale – dincolo de reciclare.

Krzysztof KOTWICA, Universitatea de Știință și Tehnologie AGH, Polonia – Freze de discuri ca alternativă pentru unelte de tăiere în mineritul rocilor dure.

Artur GAMAN, NIRD INSEMEX Petroșani, România – Cercetări privind proiectarea și realizarea unei facilități mobile de instruire pentru personalul de intervenție și salvare în medii toxice / inflamabile / explozive

Jean-Jacques WAGNER, IUT de Belfort-Montbeliard, Franța – Universitate și Soft Power, o nouă misiune.

Mihalis GALETAKIS, Universitatea Tehnică din Creta, Chania, Grecia – Aplicații ale sistemelor de inferență fuzzy în industria mineralelor – o prezentare generală.

Ca și partener esențial,  rezultatele remarcabile obținute de  INSEMEX Petrosani se datorează în principal faptului că, marea parte dintre inginerii și cercetătorii care-și desfășoară activitatea la pretigiosul institut petroșenean,  s-au format și perfecționat la Univesitatea din Petroșani, acest lucru fiind subliniat de directorul general, dr. ing. Artur Găman: ”Și la ora actuală pot să spun că recrutăm  viitorii cercetători din rândul studenților și suntem onorați să fim și anul acesta parteneri ai unui eveniment devenit deja o tradiție, este o misiune care ne onorează și responsabilizează în același timp. Am derulat de-a lungul timpului mai multe proiecte împreună cu Univestitatea din Petroșani, iar simpozioanele la care participă somități ale lumii științifice reprezintă un bun prilej de a acumula cunoștințe, de a schimba idei și în ultimul rând de a crea oportunități pentru încheierea unor viitoare parteneriate sau stabilirea unor astfel de evenimente, unde cercetarea, inovarea, brevete și invenții să fie prezentate și apreciate de specialiști și viitori parteneri. După cum știți, activitatea INCD – INSEMEX se axează, în mod principal, pe partea de cercetare. Este o misiune asumată încă de la înființarea Institutului, perpetuată în timp și dezvoltată în mod continuu, iar INSEMEX efectuează cercetare fundamentală, aplicativă, dezvoltare tehnologică şi de transfer tehnologic pe mai multe direcții” .

Între Univestitatea din Petroșani  și INSEMEX,  parteneriatul comun,  nu aduce decât beneficii de ambele părți, deoarece expertiza cumulată de-a lungul anilor a dus la realizarea multor proiecte comune cu care se confruntă agenții economici și în general Valea Jiului, deoarece ambele instituții sunt angrenate în acel program ITI, care-și dorește transformarea radicală a zonei, după restructurarea mineritului.

”Iar parteneriatele și lucrările de cercetare pe care le derulăm și la care participă și echipe din cadrul Universității din Petroșani, experiența comună, nu aduc decât reușite, inclusiv în organizarea unor astfel de  simpozioane, ca SIMPRO SAU SESAM,  nu fac decât să confirme valoare parteneriaului nostru cu cei de la INCD INSEMEX Petroșani”, a concluzionat rectorul Univestității din Petroșani, prof. univ. dr. ing. Radu Sorin.

Angella Dumitrașcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: