Aparatură nouă pentru extinderea și dotarea ATI la Spitalul Municipal Lupeni

              Preocupările permanente ale administrației publice locale lupenene sunt și pentru asigurarea unor servicii medicale optime și la stardate înalte. La spitalul lupenean s-a derulat, în ultimul an, un proiect  european care a vizat reabilitarea, modernizarea și dotarea cu aparatură medicală  a ambulatoriului de specialitate. Acum, tot pe fonduri europene se dorește dotarea cu aparatură medicală pentru secția ATI.

În contextul pandemiei COVID-19 și  având în vedere și faptul că la Spitalul Municipal Lupeni, care a fost declarat spital suport COVID, medicii au avut pe de o parte rezultate notabile în tratarea unor cazuri de îmbolnăvire cu acest virus, iar pe de altă parte, cerințele corpului medical au vizat și necesitatea extinderii și dotării Secției de ATI, reprezentanții municipalității au decis să acționeze și în această direcție.

Achiziția vine în contextul pandemiei de coronavirus, astfel încât activitatea unității medicale să se desfășoare la un nivel calitativ înalt, în concordanță cu tehnologia de pe piață.

”Cu acești bani vor fi achiziționate echipamente medicale performante pentru dotarea Secției A.T.I. a Spitalului Municipal Lupeni, echipamente necesare medicilor în lupta împotriva noului coronavirus, dar și ulterior, pentru tratarea altor situații medicale care impun utilizarea aparaturii medicale în sprijinul medicilor. Pentru că în contextul pandemiei de coronavirus a fost deschisă această axă specială de finanțare, am decis să acționăm în așa fel încât să utilizăm și noi această oportunitate de finanțare din fonduri europene a spitalelor angrenate în lupta anti-covid”, a  transmis Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Municipalitatea de la Lupeni a demarat o achiziție de peste trei  milioane de lei pentru dotarea secției de terapie intensivă a unității medicale. Obiectul achiziției îl reprezintă Furnizare Dotări în cadrul Proiectului “Extindere și dotare A.T.I. Spital Municipal Lupeni” și are o valoare de 3.418.022 de lei. În cadrul contractului se achiziționează un aparat de radiologie mobil, un ecograf doppler color portabil ATI, un electrocardiograf portabil. Se mai cumpără  șase  paturi de ATI, un brandard mobil, 20 de saltele antiescare. În cadrul aceluiași contract se achiziționează zeci de echipamente medicale necesare secției de terapie intensivă, dar și aparate speciale pentru nebulizare și dezinfecție.

Municipiul Lupeni este beneficiarul unui contract de finanțare pentru proiectul ”Extindere și dotare A.T.I. Spital Municipal Lupeni”. Sursa de finanțare este integrală din fonduri europene nerambursabile asigurată prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Elena Dragomir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: