”Organul de control” trebuie să-și facă DATORIA!!!

              Vechi metehne au rămas în curtea celor de la DSP Hunedoara și, poate,  și în alte județe. Ceea ce vă relatăm mai jos, este un semnal de alarmă pe care îl tragem, vizavi de anumite aspecte care se petrec în ograda instituției mai sus menționată.

Un astfel de scandal  s-a derulat și în urmă cu câțiva ani, legat de faptul că, anumiți angajați cu atribuții de control, pe teren, la agenții economici, ajungeau să facă ”recomandările necesare” ca totul să fie bine, pentru toată lumea.

Controlul aferent care se lasă cu avertismente și chiar amenzi ”usturătoare”  este urmat de învitații  la punctul de lucru de la Petroșani,  unde le sunt tăiate anumite chitanțe. Oamenii s-au săturat de aceste lucruri și au început să ”vorbească”.

Conform  declarațiilor venite chiar pe sursă, din interiorul DSP Hunedoara, ”nu există chitanțiere la colegii de la inspecție,  iar  DSP este autorizat să efectueze cursuri de igienă, dar sub nicio formă nu permit ca cei din control să facă recomandări în acest sens. Nici pentru cursuri nici pentru altceva”.

Dar, 80% din agenții economici  care sunt verificați de  ”organul de control” din cadrul DSP își înscriu angajații la aceste cursuri, ca să scape de povara presiunilor care se fac în acest sens.

Oare, aceasta nu este o concurență neloială față de firmele care sunt acreditate de ministerele de resort pentru a le efectua?  Este mult mai ușor să faci cursul cu ”organul de control”….

Mai grav este că, aceste cursuri sunt făcute de mântuială. Unde se desfășoară acestea… Cine sunt lectorii, cum sunt aceștia plățiți??? Unde sunt lucrările celor care și trebuie să primească anumite atestate?

Așteptăm și noi, un răspuns în acest sens.

Mai grav este că, la indicația organului de control, agenții economici sunt trimiși să cumpere produse igienice, de curățenie  și de protecție de la alt agent economic, ”protejat”. Și nu am auzit acest lucru numai o dată, ci de la mai mulți agenți economici pe care i-am chestionat vizavi de anumite aspecte care mi-au fost semnalate în acest sens. ”Ce să facem, cumpăram… ca să fim lăsați în pace”, a fost răspunsul general.

Acest lucru nu-i normal, românul s-a învățat să-și ”cumpere liniștea” pe diferite servicii oferite de terți, care ”cotitează”  și ei la rândul lor, mai departe.

Putem spune că există o ”caracatiță” care ajunge până la nivelurile superioare și fiecare își primește o părticică .

Iar anumiți funcționari ai statului nu ar mai trebui să fie ”bau- baul” sau zbirul care vine pe teren.

Acest abuz trebuie să înceteze, iar cei care sunt plăți de noi, din impozite și taxe să-și facă cu prisosință datoria.  

Angella Dumitrașcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: