Emil Bercea, acuzat de sechestrare de persoane

        bercea    Pe la începutul anului 2013, Emil Bercea îşi manifesta în faţa primarului Ridzi disponibilitatea pentru preluarea clubului Jiul Petroşani. La acea vreme clubul aparţinea lui Alin Simota, aflat în prezent în arest la domiciliu fiind acuzat de săvârşirea mai multor infracţiuni, printre care şi sechestrare de persoane. Chiar dacă nu i-a reuşit preluarea Clubului, cu cele 11 ha de teren, clădiri şi acareturi, Bercea a preluat totuşi ceva de la Alin Simota şi anume, obiceiul de a-şi ameninţa şi sechestra angajaţii. La fel ca în cazul lui Simota, ştirea că omul de afaceri Emil Bercea a fost încătuşat pentru sechestrarea şi maltratarea unui angajat a şocat opinia publică din Valea Jiului.

            De atunci a trecut ceva vreme, iar contactul cu Alin Simota, deşi doar la distanţă şi sub medierea primarului Ridzi, i-a inoculat lui Bercea virusul sechestrării de persoane.

Procurorul Ilinca îi dă credit lui Bercea

Aşa cum a procedat şi în cazul altor oameni de afaceri care au avut de-a face cu legea, procurorul Ilinca s-a transformat din acuzator în apărătorul acestora. |n cazul Grecu, poliţia zice că mortul era pe zebră iar procurorul zice că nu, iar în altă speţă cu Bercea, alcoolemia de 1,6 la mie era de fapt de 0,85 la mie.

Iată filmul evenimentelor sechestrării lui Gheorghe Pavel de către Bercea şi Dămoc. „În data de 28.08.2014, în jurul orei 22:30, Poliţia Municipiului Petroşani a fost sesizată telefonic cu privire la faptul că un tânăr în vârstă de 24 de ani, din municipiul Vulcan, a fost sechestrat la locul de muncă, respectiv în incinta unui hotel din municipiul Petroşani, de către angajatorul său. În urma sesizării, la faţa locului s-a deplasat de urgenţă o echipă de intervenţie din cadrul Biroului de Ordine Publică, care a identificat partea vătămată în faţa hotelului”, a declarat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Poliţiştii spun că victimei, Gheorghe Pavel, care locuieşte în Vulcan, i s-a spus să urce în maşina patronului, în care se afla şi un angajat al acestuia, fiind mai apoi condusă la hotelul din Petroşani al omului de afaceri.

„La hotel victima a fost agresată şi lipsită de libertate. Potrivit victimei, în hotel nu erau clienţi, deşi localul nu era închis. După circa două ore, victima a reuşit să fugă profitând de neatenţia agresorilor”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Potrivit informaţiilor, Gheorghe Pavel a fost bătut şi lipsit de libertate pentru că ar fi sustras mai multe sume de bani de la societatea condusă de Emil Bercea.

În aceeaşi seară în care a avut loc agresiunea cercetată de poliţişti, victima s-a prezentat la Spitalul de Urgenţă Petroşani unde a fost diagnosticată cu mai multe politraumatisme şi un hematom.

„Pacientul a prezentat policontuzii prin agresiune, o contuzie forte stern, o contuzie forte toraco-abdominală şi un hematom la nivelul şoldului stâng”, a declarat Ioan Ienea, medic UPU SMURD Petroşani.

Din descrierea doctorului Ienea rezultă că cel care le-a produs are oarece experienţă pugilistică, majoritatea loviturior fiind în zonele moi ale corpului pentru a nu lăsa urme.

Vineri, Bercea şi angajatul său, Dămoc, au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Sâmbătă, au fost duşi în faţa procurorului care nu a fost de acord cu arestarea preventivă, astfel încât cei doi nu au mai fost prezentaţi în faţa instanţei pentru un mandat de arestare. Vor fi însă cercetaţi sub control judiciar.

Aici ar exista unele suspiciuni, se pare că, procurorul care a refuzat arestarea preventivă este Dumitru Ilinca, acelaşi procuror care la 30.06.2010 emitea un certificat de bună purtare prin care se atesta că Bercea „este administrator a trei societăţi comerciale în Petroşani a căror activitate a fost răsplătite cu diplome” putând fi nominalizat la titlul de „Cetăţeanul anului” pentru modul exemplar în care se comportă în societate.

Totuşi, undeva s-a produs o sincopă, procurorul Ilinca, sfătuit sau din proprie iniţiativă, s-a eschivat în a instrumenta dosarul, acesta, după unele surse, fiind preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

Varianta lui Bercea, victima minte

Acesta, dar şi alţi apropiaţi ai omului de afaceri susţin că victima încearcă să scape de acuzaţiile de furt. Nu de alta, dar pe numele lui Gheorghe Pavel, Bercea ar fi făcut plângere la Poliţia Vulcan, victima din acest dosar fiind şi unul dintre suspecţii în cazul furtului celor aproximativ 80 de mii de euro, de la casa din Vulcan a omului de afaceri.

„Poate că a fost tentat să susţină aceste aspecte în condiţiile în care există şi probe şi există suspiciuni, s-au făcut inclusiv plângeri înainte de acest incident, împotriva părţii vătămate. Exista suspiciunea şi există şi probe că ar fi furat în numeroase rânduri din depozitele societăţii şi inclusiv existau suspiciuni că el ar fi fost unul dintre autorii, cel puţin moral, noi nu suntem anchetatori şi spunem aceste lucruri doar cu titlul de informaţie, în ceea ce priveşte furtul de la casa domnului Bercea. Şi atunci este foarte probabil ca şi atitudinea dumnealui de a agrava situaţia în care dumnealui a fost, probabil că are legătură cu dosarele sau că s-a simţit într-un fel sau altul că este într-o situaţie mai mult decât delicată. Atunci s-ar explica de ce susţine anumite lucruri. Se vor face toate eforturile în a se demonstra clar că lucrurile nu au stat aşa şi că acea persoană a stat, fără să fie niciun fel de probleme, a stat datorită voinţei şi nu a fost împiedicat nici să plece”, a mai spus Carmen Cepeliuc, cumnata şi avocata lui Bercea.

Andrei VLAD

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: