Parcarea din Straja va avea o suprafață mai mare

           În ședința de miercuri, 31 martie, consilierii județeni au de aprobat un proiect de hotărâre care vizează completarea cu un act adițional la proiectul care vizează  realizarea lucrărilor de modernizare și reabilitare drumuri, alei și parcări în vederea îmbunătățirii accesului la obiectivul turistic de interes județean, stațiunea Straja.

Contractul prevede ca cei de la Consilul Județean să  ”dețină pe perioada execuției lucrărilor dreptul de administrare de a construi pe terenul în suprafață de 19.940 mp, pus la dispoziția asocierii de Consiliul local al municipiului Lupeni”.

În acest an, Consiliul Județean Hunedoara va demara proiectul de amenajare a parcării de la baza telegondolei din stațiunea Straja.

Vrem să avem un turism competitiv în județul Hunedoara, iar pentru asta suntem determinați să facem tot ceea ce depinde de noi pentru a crea condițiile necesare. Una dintre priorități este amenajarea acestei parcări,  proiectul fiind demarat în asociere cu administrația locală din Lupeni. Vor fi create sute de noi locuri de parcare, iar turiștii se vor putea bucura de tot confortul”, a declarat președintele Laurențiu Nistor.

Obiectivul, “Modernizare și reabilitare drumuri, alei și parcări, municipiul Lupeni – zona 5 Straja” a fost inclus în hotărârea Consiliului Județean Hunedoara nr.103/2020 privind actualizarea portofoliului de proiecte din cadrul Planului de dezvoltare a județului Hunedoara 2014-2020 aprobat prin Hotărârea Consiliului Județean Hunedoara nr. 131/2017.

A fost propusă aprobarea unui contract de asociere între municipiul Lupeni prin Consiliul Local al municipiului Lupeni și Județul Hunedoara prin Consiliul Județean Hunedoara pentru realizarea lucrărilor la obiectivul de investiții ”Modernizare a și reabilitare drumuri, alei și parcări, Municipiul Lupeni – Zona 5” în vederea îmbunătățirii accesului la obiectivul turistic de interes județean – Stațiunea Straja. Prin referatul de aprobare, inițiatorul a propus, participarea asociaților/partenerilor la finanțarea investitiei astfel: județul Hunedoara – prin Consiliul Județean Hunedoara va finanța execuția lucrărilor etapei nr. 1 obiectivul – amenajare parcare, în valoare 1.499.995,30 lei, potrivit devizului general; municipiul Lupeni – Prin Consiliul Local al municipiului Lupeni va finanța execuția lucrărilor etapei nr. 2 obiectivul nr.2 – modernizare și reabilitare drumuri și alei în valoare de 7.326.908,50 lei, potrivit devizului general”, se arată  proiectul  Consiliul Județean  Hunedoara.

O dezvoltare coerentă, bazată pe proiecte viabile așa cum prevede și noul program de tranziție, ce se va derula în Valea Jiului și implicit la Lupeni, poate aduce, pe viitor la bugetul local peste un milion de euro. Primăria municipiului Lupeni își dorește dezvoltarea domeniului schiabil în stațiunea Straja prin atragerea de fonduri nerambursabile sau guvernamentale în acest sens.

”Preocupările noastre sunt permanent acelea de a găsi soluții care să vină în sprijinul turiștilor, fie că vorbim despre calitatea pârtiilor, despre instalațiile de transport pe cablu sau despre locurile de parcare. În ultimii ani, cu eforturi deosebite, am reușit să facem pași semnificativi înainte, în această direcție, motiv pentru care stațiunea Straja a devenit una dintre cele mai apreciate stațiuni turistice de iarnă din România. Sigur că nu ne putem permite ca din pricina unor astfel de incidente minore, imaginea publică a stațiunii Straja pe care am construit-o cu atâta migală și cu atâtea eforturi, să aibă de suferit. Suntem gazde ospitaliere și ne dorim să asigurăm turiștilor noștri servicii publice de cât mai bună calitate, lucru pe care l-am făcut și-l vom face în continuare”, a  precizat primarul Lucian Resmeriță.

Chiar dacă suntem într-o prioadă a restricțiilor, stațiunea Straja este vizitată săptămânal de mii de turiști din toată România care vin aici,  tocmai pentru că stațiunea este una în care raportul calitate a serviciilor și prețul plătit pentru acestea este printre cele mai corecte din toate stațiunile similare din țara noastră.

Iar sezonul 2020-2021 a fost cel mai bun, din toate timpurile, de când există stațiunea, în ceea ce priveștea fluxul de turiști și sumele încasate de la aceștia.

Aici, au contribuit din plin  campaniile de promovare a staţiunii,  materialele de presă şi târgurile de turism unde s-a făcut lobby pentru prezentarea zonei Văii Jiului şi domeniului schiabil din Straja.

Angella Dumitrașcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: