Sprijin pentru unitățile medicale oferit de INSEMEX

          După ultimele incidente care au avut loc la mai multe spitale din țară, iată că, Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate a cerut cercetătorilor de la INSEMEX să elaboreze un ghid de bune practici, care să compună recomandările minime obligatorii, care au ca scop diminuarea riscului a incendiilor și a exploziilor.

”După apariția fiecărei situații de acest tip în diverse unități medicale din țară, situații în care am fost solicitați să efectuăm expertize, am constatat printre altele că multe din măsurile de protecție în vederea evitării pericolelor la incendiu și explozie nu sunt suficient cunoscute, chiar de către personalul din aceste instituții. Împreună cu Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate vom elabora un ghid de bune practici, care va cuprinde o serie de reguli care trebuie respectate în utilizarea aparatelor și instalațiilor electrice, a tuburilor și echipamentelor medicale care utilizează oxigen etc. Desigur, noi vom contribui la elaborarea acestui ghid care va ajunge în toate unitățile medicale din țară, dar în același timp pentru ca situații de genul celor cu care ne-am confruntat în ultima perioadă să nu se mai repete, trebuie ca aceste recomandări să fie și respectate”, a ținut să ne precizeze  dr.ing. George Artur Găman, directorul general al INCD INSEMEX Petroșani.

Recomandările propuse urmează a fi transmise de către ANMCS unităților sanitare iar implementarea acestora va fi verificată prin sondaj si prin vizite de monitorizare în unitățile sanitare, de către echipe formate din reprezentanți ANMCS și experți desemnați de către INCD INSEMEX, iar personalul care se ocupă de implementarea acestor măsuri, vor fi chemați la cursuri și instruiți în acest sens.

Ella Schreiber

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: