Proiectul ”A doua Șansă” va continua

            În urma campaniei naționale de verificare a stabilirii și a acordării ajutorului social și pentru identificarea măsurilor de creștere a ocupării de către persoanele apte de muncă, derulată de Ministerul Muncii, a fost identificat un număr de 14.000 persoane fără  studii finalizate la nivel primar sau gimnazial, persoane care nu au un loc de muncă și al căror venit este doar cel din ajutorul social.

Pentru a crește șansele de angajare pe piața muncii a acestor persoane este nevoie de îmbunătățirea nivelului de educație, pe de o parte, dar și de existența cadrului de formare pentru a obține o calificare profesională.  În acest sens, prin programul „A doua Șansă”, Ministerul Educației va asigura locuri pentru persoanele apte de muncă, dar nu au studiile primare sau gimnaziale finalizate, oriunde există această nevoie. De asemenea, vor fi asigurate locuri și condiții pentru ca aceste persoane să poată obține o calificare profesională care, ulterior, să le permită angajarea pe piața muncii.

Ministerul Muncii, prin instituțiile specializate, va oferi consiliere și sprijin pentru ca beneficiarii programului „A doua Șansă” să se poată angaja pe piața muncii, cât mai repede posibil.

Prin continuare implementării acestui proiect se urmărește îmbunătățirea nivelului de educației a populației apte de muncă, aflate în situații de sărăcie și ajutor social, iar educația și măsurile active pot fi soluții care să contribuie la îmbunătățirea vieții celor aflați în situații dezavantajate. În municipiul Lupeni programul ”A doua Șansă”  se derulează cu succes la Școala Gimnazială nr. 1, unde există 78 de cursanți înscriși. Pentru aceștia există un parteneriat  cu Liceul Tehnologic Lupeni, acolo unde, aceștia sunt calificați într-o meserie cerută pe piața muncii.

Ella Schreiber

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: