Sport în Valea Jiului

Program infernal pentru Ştiinţa

Echipa de rugbi Ştiinţa Petroşani a obţinut de la Federaţia Română de Rugby amânarea meciului cu Stejarul Buzău din prima etapă a play-off-ului Diviziei Naţionale (eşalonul doi valoric) din motive „şcolare” şi medicale. Nouă componenţi ai trupei din Valea Jiului susţin în aceste zile examene restante în sesiunea de toamnă a bacalaureatului, iar alţi şase jucători sunt accidentaţi. Gruparea din Petroşani a solicitat federaţiei amânarea partidei, de sâmbătă, 31 august, din prima etapă a play-off-ului cu Stejarul Buzău, iar forul de specialitate a programat întâlnirea pentru miercuri, 4 septembrie. „Studenţii” au invocat în cererea lor motive şcolare şi medicale. „Nouă componenţi ai lotului se află în aceste zile la Baia Mare pentru a-şi susţine examenele în sesiunea de toamnă a bacalaureatului, iar şase jucători au probleme medicale. Cei care susţin Bac-ul au ultimele examene vineri şi nu puteam să ne prezentăm la meci fără 15 jucători, iar Federaţia a fost înţelegătoare şi a amânat întâlnirea”, a spus antrenorul Alexandru Lupu. Favorul obţinut de la Federaţie se poate întoarce împotriva „studenţilor”, întrucât Ştiinţa va avea un program infernal săptămâna viitoare cu două meciuri în patru zile.     „Vom juca miercuri după-masă la Buzău, noaptea vom fi pe drum spre casă, iar sâmbătă vom evolua pe teren propriu în cadrul etapei secunde din play-off. Va fi o perioadă grea pentru echipă, întrucât, după deplasarea lungă de la Buzău şi meciul dificil de acolo, vom fi nevoiţi să jucăm şi acasă cu RC Bârlad”, a precizat Alexandru Lupu. Stejarul Buzău a terminat pe prima poziţie în clasamentul final al sezonului regulat, iar Ştiinţa Petroşani s-a situat pe locul patru, fiind ultima dintre echipele calificate în play-off. (L.J.)

Trei centuri puse în joc la Gala K1 de la Uricani

 K1Zeci de sportivi din toate colţurile ţării vor participa la acest sfârşit de săptămâna la o interesantă gală K1, organizată de Primăria Uricani, cu sprijinul omului de afaceri Claudiu Scarlet. Alin Boroghină va arunca în ring şase sportivi, dintre care unul se va bate pentru centură la 70 de kilograme. Participanţii vor fi răsplătiţi cu diplome, cupe şi burse în bani. Vor fi puse la bătaie trei centuri la categoriile 60, 70 şi 80 de kilograme. Alin Boroghină contează pe elevii săi: Alaxandru Blaga – 13 ani; Cătălin Huma – 24 ani; Octavina Todor – 14 ani; Alexandru Arghio – 16 ani şi Alexandru Hanciuţa – 17 ani. Se vor acorda diplome, cupe, medalii, dar şi burse cu valoare între 300 de lei şi 700 de lei.  „Competiţia va fi în are liber şi sperăm să vină multă lume la fel ca şi anul trecut”, a  declarat Alin Boroghină. (L.J.)

 

CSS Cetate, cu două echipe la CN al Maestrelor

 

Clubul din Deva va fi singurul din România care va alinia două echipe la startul Campionatului Naţional al echipelor reprezentative şi individual al maestrelor care va avea loc în week-endul următor, la Bucureşti. În competiţia feminină, alături de echipele CSS Cetate Deva 1 şi 2 vor mai concura gimnaste de la CSS 1 Constanţa, CSS Dinamo Bucureşti, CSM Oneşti / SCM Bacau, CSS Sibiu şi CSA Steaua / CSS 2 Bucureşti. La masculin, vor evolua reprezentanţii cluburilor CSM / CSS Lugoj, CSS Buzău, CSM Sf. Gheorghe, CSM / CSS Reşiţa, CSS Dinamo Bucureşti, CSM / LPS Bistriţa şi Steaua Bucureşti. Concursul va avea loc în Sala Polivalentă din Capitală, în zilele de sâmbătă, 7 septembrie, de la ora 10.30, şi duminică, 8 septembrie, de la ora 10,00. Intrarea publicului este liberă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: