Marcel CIOLACU: ”GUVERNUL CÎȚU CONDAMNĂ COMUNITĂȚI ÎNTREGI LA SUBDEZVOLTARE…”

             Viziunea Coaliției PNL-USRPLUS-UDMR este egală cu a împărți discreționar banii țării, pe criterii politice. Milioane de români sunt pedepsiți pentru votul lor, mii de comunități locale nu primesc minimele resurse pentru finanțarea nevoilor curente.

PSD denunță abuzul inimaginabil al guvernului Cîțu și Coaliției Dreptei de a refuza orice amendament la buget care ar mai fi adus o minimă echitate și împărțire justă a banilor. Așa-zisele dezbateri sunt o mascaradă,

PROIECTE VITALE PENTRU COMUNITĂȚI – APĂ, CANAL, GAZE, ASFALT, ȘCOLI, GRĂDINIȚE, DISPENSARE ȘI MULTE ALTELE – SUNT COMPROMISE DE UN GUVERN ORB ȘI SURD LA NEVOILE REALE ALE OAMENILOR.

În schimb pentru ei și pentru ai lor, curg miliardele ascunse, mascate ba în fondul de rezervă al guvernului, la dispoziția primului ministru, ba capitalul acțiuni generale la ministerul Finanțelor. Este de notorietate cum, în campanie, Cîțu a găsit și alocat 2 miliarde de lei mită electorală doar pentru primarii PNL.

Acum guvernul Cîțu a inventat o nou mecanism abject, ce frizează penalul; Anexa 7.03 la bugetul statului, care împarte bani, fără niciun criteriu, doar după bunul plac, o premieră absolută în politizarea fondurilor bugetare.

Practic în această Anexă 7.03 sunt bani alocați DISCREȚIONAR către primarii și președinții de consilii județene ai celor trei partide din Coaliția Austerității – un veritabil act de LEGALIZARE A MITEI ELECTORALE cu bani publici către aleșii locali ai celor trei partide pentru a le cumpăra votul în congresele ce vor avea loc în aceste partide.

Guvernul Cîțu se folosește de banii publici pentru ca tabăra Cîțu să câștige în fața taberei Orban la Congresul PNL, sau ca tabăra Barna să câștige în fața taberei Cioloș la Congresul USR-PLUS.

În fapt, Cîțu și Coaliția Austerității aplică o pedeapsă nedreaptă cetățenilor care nu au votat aceste partide la ultimele alegeri. Nevoia de investiții este la fel de mare și în comunitățile care n-au votat PNL, USR sau UDMR.

PSD nu contestă nevoia de investiții pe plan local.  PSD contestă vehement împărțirea banilor pe criterii politice!

EXEMPLE:

La Covasna, județul cu cea mai mică populație din România, primește de la Guvern 21 de milioane de lei, în timp ce Dâmbovița, cu o populație mai mult decât dublă, primește doar 672.000 de lei, iar Doljul cu o populație de trei ori mai mare primește de cinci ori mai puțin.

La municipiul Brașov, condus de un primar USR, Guvernul Cîțu alocă aproape 30 de milioane lei, de 4 ori mai mult decât în tot județul Teleorman și da, atenție!, de 30 de ori mai mult decât județul Ialomița. Deci într-un singur municipiu cu conducere USR se acordă de 30 de ori mai mult decât un întreg județ cu președinte CJ de la PSD!

Dar, sunt multe județe în care PNL și USR au obținut scoruri catastrofale și unde nu s-a dat nimic de la Guvernul Cîțu precum Botoșani, Călărași, Gorj, Mehedinți,  Hunedoara, Olt, Vâlcea, Tulcea, Vaslui…

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că social-democrații vor depune plângeri penale împotriva fostului premier Ludovic Orban, dar și împotriva actualului premier Florin Cîțu. Ciolacu a explicat că s-au alocat discreționar banii doar către județele conduse de primari din arcul guvernamental, iar județele conduse de PSD au primit foarte puțini bani.

”Cei care au pierdut alegerile s-au unit și conduc Guvernul României. Vom face plângeri penale la toți prefecții care au fundamentat cheltuielile din mandatul lui Orban, dar și cheltuielile din mandatul lui Cîțu.Vrem să facem plângeri clar la toți miniștrii care au avizat aceste cheltuieli. Vrem să știm ce criterii s-au luat în considerare pentru a trece această anexă 7.03. Vrem să știm care sunt criteriile pentru alocarea acestor bani doar către localitățile cu primar de o anumită culoare politică. Este evidentă infracțiunea și vom face plângeri penale. Dacă nu a fost oportun să se găsescă bani pentru studenți, pentru elevi, pentru sănătate. Când vine vorba despre aceste tipuri de cheltuieli, domnule Cîțu nu veți mai veni la Parlament, ci veți merge la procuratură pentru explicații”, a spus Marcel Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: