Cupa FISCHER a rămas la Lupeni

           Cea mai așteptată competiție de schi din stațiunea montană hunedoreană Straja, dedicată sportivilor amatori, a aliniat anul acesta, la linia de start, peste 250 de schiori.

Premiile tentante, atmosfera incendiară și pârtia pregătită „ca la carte”, de partenerii de la Platoul Soarelui, au transformat Cupa Fischer, ediția a IV- a într-o competiție încununată de succes.

Unul dintre cele mai mari premii a rămas la Straja, fiind câștigat de Alin Părău, fost campion național la schi.

Sportivii au avut de parcurs 350 de metri pe pârtie. Dar, după mai multe manșe, maximum 32, cei mai buni au însumat peste 11 kilometri. Organizatorii au pus în joc premii consistente, în valoare totală de 20.000 de euro. Toți participanții la această competiție au fost, încă de la start, câștigători.

Practic, fiecare participant a primit în dar, înainte de începerea competiției, un kit cu produse oferite de marile branduri de schi partenere.

Ocupanții locului întâi au primit o pereche de schiuri Worldcup de la Fischer, a căror valoare este de circa 1.500 de euro, bani, produse necesare pentru practicarea acestui sport, dar și ultimul model de ceas și telefon de la Huawei.

Ediția din acest an a fost, de departe, cea mai reușită dintre toate. Și nu o spun doar eu, ci toți cei care au fost prezenți la competiția din acest an. Au fost peste 250 de participanți, iar lupta a fost strânsă. Mai mult, este pentru prima oară când marele premiu, la băieți, rămâne aici, în Straja, fiind adjudecat de Alin Părău. Și locul întâi la fete, după proba de slalom paralel, a fost adjudecat de o fostă campioană națională la schi, Ilinka Popa, din Baia Mare”, a declarat Alin Popoviciu, unul dintre organizatori și reprezentant al Fischer – România.

În cadrul competiției au avut loc două concursuri, unul la care au participat copiii și un altul, dedicat adulților. Cei mai mici dintre participanți au avut de trecut printr-o singură manșă, cea de slalom uriaș. În acest timp, adulții au trecut prin două etape, cea de slalom uriaș și slalom paralel.

Câștigătorul Cupei Fischer, Alin Părău, a precizat că, din punct de vedere organizatoric, ediția din acest an a competiției a fost ireproșabilă. La slalom paralel, etapa în urma căreia au fost desemnați cei mai buni sportivi, traseul a fost montat în oglindă perfectă, cu ajutorul GPS.

Competiția a fost una deosebit de antrenantă și extrem de solicitantă. Organizarea a fost de excepție, iar vremea a fost perfectă. Anul acesta au fost foarte mulți participanți bine pregătiți, iar podiumul a fost ocupat de multipli campioni naționali. Cred că, dintre competițiile de amatori din țară, aceasta este de cel mai ridicat nivel. Premiile sunt foarte mari, iar traseele au fost montate, pentru prima oară în țară, cu GPS, adică în oglindă perfectă. Cred că nimeni nu a putut să reproșeze ceva din punct de vedere al organizării. Îi felicit pe organizatori și pe toți participanții!”, a precizat câștigătorul Cupei Fischer la schi,  de la  categoria băieți, Alin Părău.

Rezultate finale:

Finaliști slalom paralel – băieți

Locul I – Alin Părău

Locul II – Lucian Gere

Locul III – Matyas Dezso.

Finaliști slalom paralel – fete

Locul I – Ilinka Popa

Locul II – Timea Sule

Locul III – Fina Agota.

Cupa Fischer este cel mai mare concurs organizat în România din punct de vedere al premiilor oferite câștigătorilor. Concursul a avut  ca scop promovarea stațiunii montane, precum și practicarea schiului.

Ella Schreiber

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: