Au reînceput lucrările la GRADINITA din Cartierul Viitorului

              Asigurarea infrastructurii educaționale  pentru viitorul municipiului Lupeni este o prioritate pentru cei care conduc destinele municipiului Lupeni. În luna octombrie a anului 2019, începeau lucrările de construcție la noua grădiniță din cartierul Viitorului și iată că,  după numai un an și jumătate s-a ridicat clădirea, au început să fie montate geamurile termopan și vor începe lucrările de amenajări interioare.

Municipiul Lupeni este partenerul Ministerului Educaţiei Naţionale în cadrul proiectului naţional „Construcţii Grădiniţe Regiunea Vest”. Într-o şedinţă de îndată, consilierii locali ai municipiului Lupeni au aprobat contribuţia proprie în acest proiect care se ridică la suma de 6.656,99 lei, din valoarea totală a proiectului de 332.849,69 lei, inclusiv TVA.

          ”Noua instituţie locală de educaţie care este  fi situată Cartierul Viitorului din municipiul Lupeni va avea trei săli de clasă pentru trei  grupe de copii care vor avea ocazia să-şi înceapă aici, într-o clădire nouă, primii paşi în educaţie. Pentru noi, ca reprezentanţi ai administraţiei locale, este foarte important să asigurăm condiţii optime pentru dezvoltarea copiilor. O dezvoltare armonioasă de la cele mai fragede vârste contribuie la modelarea caracterelor viitorilor adulţi. Investiţiile în educaţie reprezintă, indiferent de ceea ce se întâmplă acum în  unitățile de învățământ  lupenene, investiţii în viitorul copiilor noştri. Întrucât îmi doresc să facem cât mai multe investiții în municipiul Lupeni, în vederea dezvoltării acestuia pe toate planurile, atât în domeniul educațional prin modernizarea instituțiilor de învățământ, dotarea acestora cu echipamente moderne și performante, al sănătații, infrastructurii dar și a parcurilor din localitate și prin toate acestea să oferim un grad ridicat al calității vietii lupenenilor,  pentru a putea pune în aplicare toate proiectele pregătite, vom face tot posibilul ca pentru dezvoltarea municipiului Lupeni, să atragem cât mai multe fonduri europene. Nu putem vorbi despre performanţă în educaţie fără o infrastructură şcolară la standarde europene, cu şcoli modernizate şi consolidate, unde copiii să vină de plăcere. Și mă bucur că  ne dezvoltăm cu ajutorul fondurilor europene”, a ținut să transmită primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriţă.

Elena Dragomir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: