Reușită guvernamentală! Am ajuns din producători de energie să o importăm acum!!!

            ”Complexul Energetic Hunedoara a ajuns să cumpere energie electrică pentru a pune instalațiile în siguranță. Din producător de energie cu o capacitate instalată de 1350 MW, am ajuns consumatori, cca 10 MW. O fi bine,  domnilor guvernanți? Importăm energie pentru Complexul Energetic Hunedoara. Voi chiar ne vindeți la bucată?”, a ținut să transmită liderul energeticienilor, Cristian Istoc.

Dacă minerii au renuntat luni seară la protestul lor și au ieșit la suprafață, energeticienii de la termocentrala Mintia nu renunță la protest și la revendicările lor.

Termocentrala Mintia nu mai poate fi scoasă din Complexul Energetic Hunedoara conform OUG 60/2019. Agentia pentru Protecția Mediului Hunedoara a anulat condiția care permitea salvarea centralei.

Practic, termocentrala este aruncată la gunoi, de instituții ale statului.

Sectorul de producere de energie electrică si termică pe bază de cărbune şi gaze naturale nu beneficiază de elemente de competitivitate importante atât pentru piața românească,  cât și pe cea europeană nefiind făcute investiții minime.

Acordul verde european este o nouă strategie de creștere care vizează transformarea UE într-o societate corectă și prosperă, cu o modernitate, economică eficientă din punct de vedere al resurselor în care nu există emisii nete de gaze cu efect de seră  în 2050.

Arthur Gărdescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: