Senatorul CRISTIAN RESMERIŢĂ: “Solicit Guvernului României să găsească soluţii pentru ca mineritul să meargă în continuare, cât se mai poate şi oamenii să fie în siguranţă!!!”

              Minerii din Valea Jiului sunt încă blocaţi în subteranele minelor, încă nemulţumiţi de deciziile luate de conducerea CEH, care se află în incapacitatea de  plată a salariilor, iar  Valea Jiului  este în pragul unei revolte sociale.  Blocarea minerilor în subteran ca şi formă de protest, este generată de lipsa unei perspective viabile şi lipsa de transparenţă din partea celor care gestionează, prost, încă, actualul complex.

Revendicările minerilor blocaţi în subteran de la EM Lupeni sunt:

Legat de situaţia actuală a CEH, senatorul Cristian Resmeriţă, cunoscut fiind pentru implicarea sa în sprijinul sectorului energetic din Hunedoara, a organizat o conferinţă de presă în faţa CEH, în care  şi-a prezentat îngrijorarea faţă de soarta minerilor blocaţi în subteran şi a precizat că va fi întotdeauna alături de ei, susţinându-le demersurile.

“Nu se poate ca la 24 de ore – 48 de ore de la începerea  protestelor să nu ştim  exact ce se întâmplă,  să nu ştim numărul de mineri care sunt  blocaţi în subteran, să nu ştim dacă există un dialog constructiv cu cei care stau acolo blocaţi. Mă nemulţumeşte total faptul că dl  dir. general Dioane, politizează şi această situaţie, în vizitele de lucru tovărăşeşti pe care le-a făcut în minele în care au fost probleme, el a fost interesat mai mult de  faptul, dacă unii dintre cei care protestează  sunt membrii PSD şi nu de rezolvarea problemelor lor. Este un motiv de incompetenţă totală a conducerii CEH”, a spus senatorul hunedorean.

Acesta a făcut o retrospectivă a ceea ce s-a întâmplat în cadrul CEH-ului de-a lungul anilor, situaţia nefiind tocmai roz, nici pe timpul în care PSD coordona activitatea, dar, este pentru prima dată în istoria complexului hunedorean, când minerii nu-şi încasează salariile din fondurile CEH, ci  cu ajutorul celor de la AJOFM, CEH-ul fiind în  insolvenţă.

Actualul lider de sindicat de la Muntele, Alin Sin, a încheiat cu reprezentantul guvernului în terioriu, prefectul Călin Petru Marian, o convenţie prin care, plata salariilor minerilor până la data de 26 februarie a.c..

Oare, până la acea dată ce fac minerii şi familiile acestora? Ce vor pune pe masă şi cum îşi vor achita datoriile pe care le au la diferite bănci şi alţi creditori?

Prefectul a venit să se întâlnească  cu minerii de la Lupeni, putând  genera o catastrofă, dar, un miner vigilent i-a tăiat elanul de a-şi aprinde o ţigare. Nu l-a instruit nimeni oare, înainte de a intra în subteran?

Acolo, zâmbitor şi-a făcut selfiuri cu cei din conducerea CEH, fapt taxat şi de senatorul Cristian Resmeriţă. „În cursul zilei de miercuri, 17.02.2021, prefectul județului Hunedoara, Călin Marian a intrat în mină pentru a minți încă o dată minerii. Prima întrebare pe care mi-am pus-o este: de ce domnul Prefect era așa de fericit la coborârea în subteran? Oare RÂDE DE NOI, oare RÂDE DE MINERI, sau poate că lui i-a intrat salariul?”

LIDERUL DE SINDICAT TREBUIE SĂ FIE ALĂTURI DE ORTACII SĂI.

Acesta este convins că situația CEH este mult mai gravă decât încearcă să o prezinte acum reprezentantul Guvernului în teritoriu și conducerea politică a CEH și cere Guvernului să se implice în soluționarea problemelor cu care se confruntă salariații.

„Eu voi rămâne  alături de cei care lucrează în subteran, indiferent pe cine voi supăra, am îndemnat toţi oamenii  care sunt alături de mine, alături de  PSD,  să sprijine acţiune acelora  care protestează până la urmă  şi eu nu-i incurajez să protesteze, dar pot să rog oamenii  care sunt alături de mine să fie alături de  oamenii care nu-şi primesc salariu, pentru că, până la urmă  politica social democrată trebuie să fie o politică care să vină în sprijinul cetăţenilor şi a nervilor lor. Oamenii care muncesc, muncesc pentru bani  şi îi rog pe cei care coordonează această entitate, CEH,  de la nivel de Petroşani, de Bucureşti,  pe dl ministru, să facă în aşa fel încât  să dea banii oamenilor, să asigure condiţii  optime de lucru. Există  o lipsă clară de viziune, de susţinere  şi de putinţă la CEH. Mă dezamăgeşte atitudinea celor care conduc această ţară. Este dezamăgitor să văd prietenii mei blocaţi în subteran, să văd soţiile lor disperate şi este şi mai supărător faptul că cei care conduc CEH, nu comunică absolut  nimic. Eu şi oamenii suntem sătui de poveşti  din partea tuturor, o astfel de amânare a problemelor urgente  pe care le are Valea Jiului sunt de neconceput. Solicit Guvernului României  să găsească soluţii pentru ca mineritul să meargă în continuare, cât se mai poate şi oamenii să fie în siguranţă”, a concluzionat senatorul Cristian Resmeriţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: