Bugetul alternativ prezentat de PSD propune stimularea producţiei interne, majorarea pensiilor şi alocaţiilor

                 Conducerea PSD a prezentat miercuri, într-o conferință de presă, bugetul alternativ pe anul 2021, prin care se dovedește că “Guvernul minte”.

           Documentul, prezentat de liderul PSD, Marcel Ciolacu și parlamentarii Alexandru Rafila, Radu Oprea și Marius Budăi, propune un deficit de 7,26%, o creştere economică de 4%, în conformitate cu recomandările instituțiilor europene și are ca obiective principale stoparea răspândirii virusului SARS-CoV-2, revenirea economic, colectarea de bani mai mulţi la buget, stimularea muncii şi creşterea veniturilor angajaţilor cu salarii micii şi medii. PSD mai propune facilităţi pentru firmele care măresc substanţial veniturile angajaţilor, un pachet de stimulente  pentru creşterea natalităţii, programe pentru siguranţa locurilor de muncă, un program de relansare a producţiei „fabricat în România”.

În bugetul construit de către Partidul Social Democrat NU cresc şi NU se introduc taxe.

Am fost întrebați care este rostul acestui ”Buget alternativ”. De ce am depus atâta efort, dacă nu avem majoritate în Parlament pentru a trece un astfel de buget. Știu. Pare ciudat. Este pentru prima oară în ultimii 30 de ani când Opoziția prezintă un buget alternativ față de proiectul guvernului. Dar,  cetățenii trebuie să cunoască adevărul! Să știe care este alternativa la austeritatea propusă de această guvernare! Oamenii nu ne-au votat doar să-i criticăm pe cei care conduc acum România. Oamenii ne-au votat să venim cu soluții. Iar noi punem astăzi în dezbatere publică soluții concrete pentru creșterea nivelului de trai al românilor”, a  ținut să declare președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Spre deosebire de actualul premier care merge doar pe strânsul curelei, bugetul gândit de PSD propune programe de stimulare a producţiei interne care să conducă la creşterea numărului de salariaţi, ce vor produce venituri suplimentare pentru creşterea sustenabilă a pensiilor,   aşa cum prevede legea (40% pensie şi dublarea alocaţiei.

Arthur Gărdescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: