Ultimele achiziții la INSEMEX Petroșani: laborator pentru monitorizarea factorilor de mediu și poligon mobil pentru instruirea personalului de salvare

          La început de an, fiecare instituție își face un bilanț al anului trecut și își prezintă propunerile de proiecte și obiective pentru anul în curs.

               În cadrul unei conferințe de presă, directorul general al  INSEMEX  PETROȘANI, dr. ing. Arthur Găman a făcut o prezentare succintă a anului 2020 și a prezentat presei și opiniei publice ultimele achiziții necesare desfășurării activității institutului pe care îl conduce, cu succes. INSEMEX a încheiat anul 2020  cu  profit, au fost solicitați la evenimentele neplăcute ce au avut loc în țară (.n.r. exploziile de la spitalul din Piatra Neamț și din alte zone ale țării), s-a participat la manifestarile științifice, unde s-au obținut rezultate remarcabile, etc.

 ”Undeva, pe la mijlocul anului trecut, eram circumspecți referitor la faptul că ne vom putea îndeplini bugetul de venituri și cheltuieli. Spre plăcuta mea surpriză, și anul 2020 s-a încheiat cu un profit financiar pentru institutul nostru. Motiv pentru care,  țin încă o dată să le mulțumesc tuturor colegilor din cadrul INSEMEX care s-au implicat și dedicat total și fără de care nu puteam avea aceste rezultate, ținând cont că a fost și un an greu, special. Acest profit și aceste rezultate bune înseamnă pentru noi și faptul că putem achiziționa pentru institut mai multe echipamente, ce  ne sunt foarte utile în desfășurarea activității noastre, dar și faptul că putem ieși în față cu mai multe articole în presa internațională din domeniul nostru de activitate, nu în ultimul rând, ne ajută,  în condițiile în care se vor mai relaxa condițiile de pandemie,  să putem participa la manifestări științifice. Pe de altă parte, putem astfel să creștem veniturile salariaților noștri și putem crește modul de pregătire profesională al fiecărui angajat”, a declarat directorul general al INSEMEX, Arthur Găman.

În ceea ce privește achizițiile, INSEMEX  dispune acum de un laborator modern de monitorizare a factorilor de mediu și un poligon mobil necesar instruirii pesonalului de salvare în medii toxice și explozive. 

„Avem două achiziții majore. Este vorba, în primul rând, de un autolaborator pentru monitorizarea factorilor de mediu, achiziționat la începutul anului trecut, cu o valoare de un  milion lei plus TVA, iar în al doilea rând, este vorba despre ceea ce ne-a sosit la finalul anului trecut, un poligon mobil necesar pentru instruirea personalului de salvare în medii toxice și explozive, acesta având o valoare de  două  milioane lei plus TVA. Ambele echipamente au fost achiziționate în cadrul unor proiecte de cercetare din cadrul ”Programului Nucleu” , finanțat de Ministerul Educației și Cercetării.(…) Revenind la acest poligon mobil, principalul avantaj al lui, cu dotări chiar de ultimă generație, este că nu vom deplasa de-acum încolo grupuri mari de persoane din cadrul firmelor cu care colaborăm pentru instruire, vom veni în întâmpinarea lor și ne vom deplasa noi cu acest poligon mobil. Practic, vom deplasa noi două-trei persoane de la noi cu poligonul acesta, în loc să se deplaseze, să zicem, 30 de persoane la poligonul din Petroșani a INSEMEX pentru instruire. În acest fel venim în întâmpinarea clienților, scutindu-i de o contribuție financiară semnificativă.(…) Intenţionăm să continuăm şi să amplificăm contactele la nivel european şi internaţional şi să ducem mai departe tradiţia recunoaşterii Institutului, aducând noi medalii şi premii de la Saloane de Inventică atât naţionale, cât şi internaţionale. Vom continuă să participăm cu interes crescut la congrese, conferinţe şi alte întâlniri la nivel naţional şi internaţional și vom continua investiţiile atât în aparatură, echipamente  de  cercetare,  cât  şi în formarea profesională, deci investiţiile în resursele umane,  care sunt extrem de importante pentru noi. Ne preocupă  şi  modul în care se face perfecţionarea şi formarea colegilor noştri”, a conchis directorul general al INSEMEX PETROȘANI.

Ella Scheiber

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: