Liceul Tehnologic din Lupeni intră în reabilitare și modernizare

               Nu mai puțin de 18.668.635 lei sunt alocați din fonduri europene pentru modernizarea și dotarea Liceului Tehnologic din municipiul Lupeni. Contractul a fost semnat în luna septembrie a anului trecut  de către Primăria municipiului Lupeni, reprezentată de primarul Lucian Resmeriță și, respectiv, de către conducerea ADR Vest Timișoara.

Potrivit primarului municipiului Lupeni, prof. Lucian Resmeriță, acest proiect va asigura nu doar reabilitarea și modernizarea spațiilor de învățământ de la unul dintre cele mai vechi și mai apreciate licee de învățământ tehnic și profesional din Valea Jiului, ci va asigura dotarea corespunzătoare a laboratoarelor și atelierelor școlare astfel încât,  elevii care învață aici să poată beneficia de cele mai bune condiții pentru însușirea materiilor de studio,  dar și pentru calificarea într-o meserie.

Acum, se licitează primul contract aferent acestui proiect, în valoare de 417.668 lei, ce presupune reabilitatea integrală a clădirii Liceului Tehnologic Lupeni, fiind prevăzute lucrări de izolare termică a fațadei, inclusiv termoizolarea plăcii peste ultimul nivel și înlocuirea tâmplăriei existente (din lemn) cu tâmplărie eficientă energetic (cu geam termopan), repararea acoperişului tip şarpantă, inclusiv a sistemului de colectare a apelor meteorice, modernizarea instalațiilor termice și electrice, înlocuirea pardoselilor, placarea cu faianță a pereților din băi, repararea elementelor de construcție ale fațadei care prezintă pericol de desprindere, finisaje, intervenții la trotuare, realizarea de facilități de acces pentru persoanele cu dizabilități etc.

”Liceul Tehnologic Lupeni” nu este doar o instituție de tradiție în învățământul lupenean, ci și una de care depinde foarte mult viitorul comunității noastre. Știm cu toții că investitorii caută, tot mai mult, forță de muncă formată din oameni tineri, dar bine pregătiți profesional și calificați. Împreună cadrele didactice de foarte bună calitate de la această unitate școlară am reușit să scriem un ambițios proiect european care are în vedere tocmai acest lucru: modernizarea spațiilor educaționale și, mai ales, dotarea atelierelor școală în care elevii vor avea la dispoziție toată infrastructura necesară și toate echipamentele specifice pentru a se califica în diverse meserii pe care le vor putea progresa cu succes imediat după absolvirea școlii. Proiectul nostru, în valoare de aproape 19 milioane de lei, din care 7 milioane vor fi investiți doar pentru dotări, este unul care va transforma acest liceu într-adevăr în unul de nivel european”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Demersurile pentru accesarea fondurilor europene pentru proiectul privind ”REABILITAREA, MODERNIZAREA ȘI DOTAREA LICEULUI TEHNOLOGIC LUPENI”, au început încă de anul trecut, iar în luna februarie 2020,  acesta a trecut de etapele de evaluare ale ADR Vest, fiind declarat eligibil. Spre bucuria autorităților locale de la Lupeni, dar și a profesorilor și elevilor din cadrul Liceului Tehnologic, acum a fost semnat și contractul de finanțare, iar în scurt timp vor fi demarate și investițiile propriu-zise.

„Am promis că dezvoltăm municipiul Lupeni cu fonduri europene și asta facem. Am promis că sectorul educației este unul de maximă prioritate pentru mine și am acționat ca atare. Iar acest proiect, prin care aducem alte aproape 19 milioane de lei pentru modernizarea infrastructurii din învățământul lupenean este încă o dovadă că ceea ce ne asumăm în fața cetățenilor, reușim să și punem în aplicare”, a mai completat primarul Lucian Resmeriță.

Angella Dumitrașcu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: