Frăţia şorţuleţului, subminată de drumul Dealu Babii – Merişor

ile molot ceasuri     Fratele Ile îşi face imagine publică pe munca fratelui Moloţ

Deranjat de unele articole apărute în presa Văii Jiului, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara s-a deplasat personal la Petroşani să tranşeze problema. Chiar dacă toată lumea ştie că Moloţ nu a făcut nimic pentru Valea Jiului, dragostea pentru această zonă durând mai puţin de o lună la patru ani, în perioada campaniei electorale, declaraţiile făcute miercuri la Petroşani au stârnit numeroase polemici. Cu excepţia lui Ridzi, care îi este coleg de alianţă şi a lui Buhăescu care este simpatic de felul lui, Moloţ i-a făcut varză pe toţi politicienii din Valea Jiului. Parlamentari, primari sau consilieri locali, cu toţii au fost băgaţi de Moloţ la malaxor şi făcuţi arşice. Criza de personalitate i-a declanşat-o un articol dintr-un cotidian local în care primarul Ile îşi dădea cu părerea şi se poza pe drumul care va lega Vulcanul de Merişor, a cărui construcţie este finanţată de Consiliul Judeţean. Cum adică, un primar de municipiu şi mason de rangul doi pe deasupra, să profite de munca preşedintelui Consiliului Judeţean şi mason de rangul întâi, ca să-şi facă imagine publică. Deranj mare pentru Mircea Ioan Moloţ, obişnuit să culeagă singur toţi laurii, sintagma „eu am dat, eu am făcut” fiind nelipsită de la toate conferinţele de presă. Chiar dacă în realitate se comportă ca şi cum banii Consiliului Judeţean ar fi ai lui, din punct de vedere legal sunt bani publici, el având doar atribuţii în gestionarea acestora. Drept urmare, fratele Moloţ, mason de Deva, l-a notificat pe fratele Ile, mason de Crividia, să nu îndrăznească să-şi mai facă imagine publică pe truda altora.

„Pe drumurile judeţene pe care Consiliul Judeţean le asfaltează, nu are nimic primarul cu ele. Ceva se întâmplă şi cu acest drum. Eu îi mulţumesc domnului primar Ile că îl interesează de drumul care duce către Merişor, dar drumul este finanţat în totalitate de Consiliul Judeţean, de ce îi spuneam ziaristului să se informeze, nu este pe fonduri europene, este pe un împrumut al Consiliului Judeţean, formalităţile le-am început încă de pe vremea când Avram era vicepreşedinte. Deci, niciun leu de la Primăria Vulcan, chiar dacă el ajunge în Vulcan. Este drum judeţean, că după aceea vom ajunge la concluzia şi doresc să-l preia administraţia vulcăneană este altceva. Faptul că ziaristul spune că primarul vrea să-şi mai lege şi de această investiţie, numele, eu îi mulţumesc prietenului Ile că se duce pe acolo, e vizitator, îmi place că a făcut foarte multe poze, mi-a făcut foarte multă reclamă, dar să ştim exact, să nu ducem în eroare populaţia şi aici mă refer la dumneavoastră cei care sunteţi fomatori de opinie. Repet, acest drum este în totalitate în administraţia şi proprietatea Consiliului Judeţean Hunedoara, modernizat pe fonduri obţinute dintr-un împrumut de la CEC de 40 milioane de ron, din care, în acest an avem de cheltuit 24 de milioane de ron, iar restul rămân pentru anul viitor. Aşa a fost aranjamentul financiar. şi la drumul către Straja finanţarea este în totalitate a noastră, fiindcă Straja, după ce am   licitat-o, am făcut o economie de vreo 9 milioane de ron. Vom finaliza drumul din Dealu Babii din vârf până jos, în Vulcan şi partea care rămâne de vreo 3 milioane, începem lucrările pentru drumul de la Parâng, ca să fie clar pentru toată lumea”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean.

Pentru lucrările care mai rămân de efectuat se va face licitaţie şi se va desemna apoi câştigătorul. „Drumurile vor fi finalizate tot anul viitor pentru că suntem obligaţi să cheltuim banii până la finalul anului şi nu este o problemă, pentru că partea care urmează este mult mai uşoară decât ce a fost până acum”, a mai completat Moloţ.

   Cei de la Lupeni nu prea au mână bună 

Următorul luat în colimator a fost primarul Cornel Resmeriţă, care, deşi nu şi-a   arogat merite în finalizarea lucrărilor la drumul spre Straja, ba, mai mult, a refuzat să-l preia în administrare, are şi el multe defecte pe care nu le avea când îl plimba pe Moloţ de mână prin Lupeni în campania electorală din 2012, când voturile din Valea Jiului au fost decisive pentru câştigarea Consiliului Judeţean. Printre alte lucruri pe care Moloţ le reproşează celor de la Lupeni este şi acela că au contribuit la alegerea lui Cosmin Nicula ca senator de Valea Jiului. Acest Nicula, după ce a ajuns senator de Valea Jiului, în loc să atragă fonduri pentru Valea Jiului, el s-a zbătut şi a ajutat localitatea Gurasada cu sume importante prin hotărâri de guvern, dar şi prin fonduri de la ministerul Mediului.

“Mă bucur că cu asemenea investiţii o să propun să-l transformăm într-un Las Vegas. Dar să nu vină să spună că pentru Valea Jiului nu a putut să facă niciun efort financiar pentru a schimba, un pic, în bine, viaţa celor cărora le-a promis dacă îl vor alege, că se va ocupa de zonă. Sunt lucruri care dor şi nu am făcut altceva decât, să le spun public”, a conchis preşedintele Mircea Ioan Moloţ.

     Vochiţoiu, senator papagal şi populist  

Nici celălalt senator de Valea Jiului nu a scăpat de furia lui Moloţ, catalogat drept „papagal” şi „populist” care promite apă gratis, şi se joacă cu destinele acestei regii locale de care depind destinele a mii de locuitori ai Văii Jiului.

„Mai vine câte un papagal care spune prin guvern, prin parlamentul ţării, că dacă ajung eu acolo, dau apa, dau lege numai să fiu ales. Văd că acest parlamentar reia tema. Şi lui şi altor indivizi care nu se mai opresc, le spun, să nu se joace cu o societate precum Apa Serv. Fiindcă de ea depinde viaţa noastră de zi cu zi. Dacă fără telefon pot să stau, zile, luni, ani, dacă fără enegie pot sta, fără apă nu pot face acest lucru. Şi dacă îşi pune cineva în minte datorită populismului că ieftinim preţul, că o dăm gratis, le spun cetăţenilor din Valea Jiului şi nu numai, suntem pe un proiect pe finanţare europeană noi, Consiliul Judeţean şi nu primăriile. Cei doi ope-ratori judeţeni avem obligaţia ca până în 2018, 99% din populaţia judeţului să fie racordată la reţelele de apă, toate oraşele trebuie să rezolve problema cu canalizarea şi comunele cu o populaţie de peste 2.000 de locuitori. Suntem obligaţi şi numai noi ştim cum am reuşit să ţinem preţul, pentru că, din 2011 nu s-a mai scumpit, dar trebuie să o facem şi să înţeleagă societatea civilă că este doar pentru binele lor, dacă această societate funcţionează. Iar zilele acesta se va semna um alt contract de finanţare pe bani europeni, pe o sumă mut mai mare. Şi indiferent dacă va fi acum sau în ianuarie, preţul apei va creşte”, a mai spus preşedintele Consiliului Judeţean.

Aqua Land la Uricani

Nu tot speech-ul preşedintelui Moloţ a fost critic sau cu conotaţii negative, vestea construirii unui Aqua Land la Uricani destinzând oarecum atmosfera. Acest proiect va fi mutat de la Geoagiu, unde apa termală curge din pământ la 60 de grade şi mutat la Uricani unde temperatura medie anuală este de 19 grade celsius, iar încălzirea bazinelor ar asigura funcţionarea minei uricani încă 20 de ani. Asta până nu se supără Moloţ şi pe Buhăescu că mută Aqua Landul la Aninoasa sau Tirici. Acestea ar mai fi locaţiile vacante, Vulcanul şi Petroşaniul având deja câte o piele de urs vândută de Moloţ după ce s-a supărat pe Resmeriţă şi i-a luat Aqua Landul pe care zicea că îl face la Braia.

În realitate, Moloţ le vinde tuturor pielea ursului din pădure, până în prezent neexistând nici un proiect sau măcar studiu de fezabilitate pentru o asemenea investiţie. Dar trebuie să-l înţelegem şi pe Moloţ, perspectiva pierderii scaunului de preşedinte creându-i o stare de nervozitate justificată.

Andrei VLAD

 

 

One comment

  1. Fane Bautu spune:

    nici nu o sa zica ceva de Buhaescu,care este disciplinat si lucreaza cu firmele agreate de Molot,nici cand Buhaescu a sarit la gatul lui Molot la inceputul acestui an fiindca nu a primit destui bani de la consiliul judetean, acesta nu a ripostat,a inchis telefonul si a tacut altfel ramanea fara partea lui din comisioanele lucrarilor sau mai rau il dadea Buhaescu in gat cu magariile pe care le fac impreuna…….cine isi aduce aminte in 2011 Molot a alocat 1 miliard si jumatate de la consiliul judetean pentru ca Buhaescu sa aiba bani pentru a organiza zilele orasului Uricani,in plina campanie electorala si Molot a urcat pe scena promitand pentru anul urmator 7 miliarde de lei pentru organizarea zilelor orasului in ciuda celor care spuneau ca nu este legala alocarea de bani de la consiliul judetean pentru organizarea de evenimente locale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: