Moş Crăciun a îndeplinit dorinţele copiilor de la Centrul E.G.A.L din Lupeni

            Moş Crăciun a ajuns şi la Centrul EGAL din municipiul Lupeni. Copiii şi-au  primit darurile solicitate. Fiecare dintre ei şi-au scris dorinţele într-o scrisoare adresată lui Moş Crăciun. Iar el, le-a îndeplinit visurile: au primit multe dulciuri, jucării de pluş, păpuşi,  maşinuţe, avioane,  mănuşi, fulare, căciuliţe, etc.

Acte de caritate poate să facă oricine dintre noi. Atunci când întinzi o mână de ajutor semenului tău şi Dumnezeu  îţi poate întoarce ajutorul înmiit. Aşa că, vă îndemn pe toţi, aceea ce vei dărui, aceea vei şi primi! Dă tot ce ai mai bun din tine! Fii un om mai bun pentru ceilalţi!. Aşa vei fi pe deplin fericit! Fii un om mai bun!. Dumnezeu are nevoie de tine, să te implici în viaţa comunităţii!Printre sponsorii care au întins o mână de ajutor Centrului EGAL s-a aflat și SC DRUPO SRL, reprezentată de SIMINA GELU, care a contribuit cu o  sponsorizare considerabilă, în sumă de 10.000 de lei, pentru susținerea activităților în domeniul umanitar și social organizate sub egida Crucii Roșii, în municipiul Lupeni. 

”Să începem cu începutul…. În cadrul ședinței tehnice, cel mai dificil aspect discutat a fost că Moș Crăciun nu are voie să-i îmbrățișeze pe copii…. Dar, bine că v-a sosi  la noi! Pentru ca am avut emoții, prima dată am cântat, am servit câte o felie de tort, am băut suc. Am înțeles cu toții ca nu vom avea voie să-l îmbrățișăm pe Moș Crăciun….. Veselie, bucurie, dorințe împlinite! Înainte salutul de la intrare putea fi o îmbrățișare. Înainte vedeam zâmbetul copiilor și ei pe al nostru. Acum am măsurat distanța dintre scaune.  Moș Crăciun  nu a avut voie să îmbrățișeze copii și nici copii pe el. Am exersat poezia, am exersat colindele… exersăm distanța zi de zi. Singura bucurie este că Moș Crăciun a venit oricum! Noi mulțumim sponsorilor și oamenilor de bine care ne-au sprijinit întotdeauna și au făcut posibilă bucuria nemărginită a copiilor”, a ținut să declare directoarea Subfilialei de Cruce Roșie, Simona Hîrieașu.

Pandemia COVID-19 a afectat fiecare aspect al vieții oamenilor și a pus o presiune colosală pe sănătatea fizică și mintală a acestora, pe sistemele de sănătate, economia, mijloacele de trai și rețelele sociale din întreaga lume și a schimbat în totalitate și  modul de funcționare al centrului lupenean.  Se aplică toate regulile de protecție sanitară.

Acum, elevii învață online, dar cei care sunt beneficiarii Centrului EGAL din Lupeni au posibilitatea de a socializa între ei. Toți și-au însușit regulile de distanțare socială, poartă mască și respectă în totalitate indicațiile voluntarilor. (R.S.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: