Turismul poate fi alternativa Văii Jiului în ceea ce priveşte dezvoltarea economică şi crearea de noi locuri de muncă, în condiţiile în care mineritul este în impas, este un slogan pe care îl promovează marea majoritate a politicienilor zonei, dar şi a celor care au dat startul la implementarea lui.
Cum în vechea guvernare s-au început o serie de proiecte majore de dezvoltare a domeniului schiabil şi în municipiul Petroşani s-au făcut şi se fac investiţii, în principal în infrastructura locală. Dacă în Parâng au fost sistate de constructor din lipsa fondurilor, în municipiul Petroşani, administraţia publică locală continuă cu reabilitarea şi modernizarea cartierului Aeroport, deoarece de aici va pleca telegondola spre zona montană. S-au asfaltat principalele drumuri, s-au modernizat trotuarele, s-au amenajat locuri de parcare.
“Avem de finalizat piscina şcolară, împreună am redat populaţiei o piaţă moder-nizată, la Dacia, unde am oferit comercianţilor, producătorilor cât şi cumpărătorilor cele mai bune condiţii pentru un comerţ civilizat, am reabilitat şi modernizat clădirile de la şcoli. Biblioteca municipală şi Clubul Pensionarilor funcţionează în condiţii optime acum. Avem în plan atragerea de fonduri europene pentru reabi-litarea termică a blocurilor, care după cum bine ştiţi sunt construite în anii 1950-1960. Şi zona de unde va pleca telegondola va fi complet reabilitată tot pe fonduri europene. După cum bine ştiţi, cu banii obţinuţi printr-un credit se toarnă asfalt pe strada care duce spre staţiune, iar cei de la Consiliul Judeţean fac şi ei efortul necesar să reabiliteze şi să modernizeze partea lor de drum”, a declarat primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi.
Tot în acest an se are în vedere punerea în funcţiune şi noul telescaun T3, iar cei care doresc să contruiască în zona montană nu o mai pot face deoarece s-a oprit prin hcl, acordarea de terenuri pentru construcţii noi. Iar de curând, administraţia locală a semnat contractul de finanţare pe fonduri europene pentru amenajarea unui centru modern, european de informare turistică, ce va funcţiona aproape de Centrul Civic şi gară, turiştii şi toţi cei care tranzitează municipiul Petroşani putând obţine aici informaţii preţioase despre potenţialul turistic local şi al Văii Jiului, servicii de promovare turistică şi booking pentru capacităţile de cazare existente în zonă. Ceea ce se construieşte acum în Parâng, ar trebui să transforme municipiul Petroşani în staţiunea cu cel mai mare domeniu schiabil din Europa de Est, proiectul costând peste 68 de milioane de euro.(A.D.)
Lasă un răspuns