Petrila – într-o continuă transformare

Ilie-Paducel    Oraşul Petrila este un vast şantier. Chiar de la intrare se lucrează la reabi-litarea şi modernizarea infrastructurii rutiere, se asfaltează străzile din mai multe cartiere ale oraşului, iar în unităţile şcolare este forfotă mare, cu muncitorii care execută lucrările de reabilitare. Cel care urmăreşte îndeaproape stadiul de execuţie al lucrărilor este primarul Ilie Păducel, cel care, dacă nu este la Bucureşti pe la diferite ministere pentru aprobarea unor viitoare investiţii, cu siguranţă îl găseşti pe teren, în mijlocul cetăţenilor pentru a le asculta doleanţele şi de a-i ajuta să-şi rezolve problemele curente care ţin de administraţia locală.

„În Petrila se lucrează mult şi bine. Se lucrează la modernizarea infrastructurii rutiere, se modernizează străzile, unităţile de învăţămînt şi chiar dacă creăm disconfort petrilenilor trebuie să spun că toate lucrările efectuate, indiferent de investiţii, sunt în folosul lor. Întreg programul de asfaltări, de reabilitări de blocuri se derulează pentru cetăţeni şi împreună cu cetăţenii. Lucrăm la etapa a doua a programului de reabilitare şi modernizare străzi şi parcări în oraşul Petrila, lucrăm în colonia Brăteanu, pe mai multe străzi, în Remete, în cartierul 6 August, strada Muncii, strada Taia. Cetăţenii trebuie să înţeleagă că tot ceea ce se execută în oraşul Petrila sunt lucrări de calitate, lucrări care sunt extrem de necesare. Împreună cu cetăţenii am introdus gazul metan în Brăteanu, s-au modernizat reţelele de apă şi anul trecut s-a finalizat şi sistemul de canalizare. Este o zonă frumoasă acum a oraşului nostru şi după ce se va termina şi finalizarea lucrărilor de turnare a covorului asfaltic va deveni cu adevărat, o zonă rezidenţială”, a ţinut să declare primarul oraşului Petrila, Ilie Păducel.

Şi anul acesta petrilenii vor beneficia de sprijinul administraţiei publice locale pentru continuarea lucrărilor de reabilitare a blocurilor, în sensul că se continuă înfiinţarea asociaţiilor de proprietari, pentru că există toate premisele ca acestea să fie reluate şi reabilitate pe fonduri europene. În ceea ce priveşte unităţile de învăţămînt, la acestea se lucrează din plin, se lucrează şi la amenajarea a două cabinete medicale şcolare, etc. De săptămâna viitoare vor începe lucrările de înlocuire a reţelelor de apă în Cimpa şi sunt străzi care fac parte din programul de asfaltare a zonei.

            „Ne dorim ca anul acesta să rezolvăm problema racordărilor la reţeaua de apă şi APA SERV va avea 200 de abonaţi noi la apă şi peste 160 la reţeaua de canalizare. Împreună cu cei de la Edil Urban, cei care se ocupă de salubrizarea oraşului vom trece la executarea şi altor lucrări. Pentru aceştia am reuşit, pe un program cu finanţare europeană de un milion de euro să achiziţionăm utilaje, pubele, alte containere şi actuala conducere se reuşeşte să se lucreze mult şi bine, să-şi achite datoriile la stat şi trebuie să vă spun că în afară de salubrizare, aceştia execută acum şi lucrări de reabilitare a blocurilor de locuinţe, deci, diversificându-şi activitatea”, a completat primarul petrilean. Cum de soarta mineritului depinde şi oraşul Petrila, edilul local a precizat că în jurul acestei activităţi de desfăşoară întrega viaţă economico-socială a localităţii.

„Dacă moare mineritul, moare şi dezvoltarea oraşului Petrila şi nu ştiu dacă ar trebui să accepte cineva acest lucru, pentru că este activitatea noastră de bază, aici, în Valea Jiului. Noi, ca administraţie locală ne ocupăm de crearea de condiţii pentru cetăţeni, crearea de confort, a creşterii gradului de civilizaţie, am dat în funcţiune locuinţe, construim, reparăm, modernizăm tot ceea ce se poate. I-am rugat şi pe colegii mei consilieri locali, atâta timp cât proiectele vizează viaţa şi activitatea cetăţenilor din oraşul Petrila şi bunul mers al localităţii noastre, să gândescă responsabil şi să se creeze majoritatea pentru aprobarea proiectelor. Toate investiţiile care se desfăşoară în oraşul nostru automat creează şi locuri de muncă şi pot să spun că la Petrila numai în ultima perioadă s-au făcut angajari, fie că ele sunt la reabilitarea de blocuri, la drumuri, la Edil Urban, pentru că s-au triplat lucrările. Şi aceste lucruri conduc la atragerea de venituri noi şi la bugetul local cu care, se pot începe şi alte lucrări, beneficiarii acestora urmând să fie tot cetăţenii oraşului Petrila”, a concluzionat primarul Ilie Păduccel. (E.S.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: