La Lupeni tradiţia continuă. Festivalul Crailor va avea loc şi în acest an!

              Sărbătorile de iarnă la români au încă obiceiuri şi tradiţii bine conservate. Este, poate, cea mai frumoasă perioadă din an, pentru că, de Crăciun se reîntregesc familiile, iar totul se concentrează pe marea sărbătoare a Nașterii Domnului.
          Toate sărbătorile sunt însoţite de datini, care pot fi laice sau păgâne ce reflectă obiceiurile de muncă sau ţin de relaţia om – natură, dar şi de datini creştine şi reprezintă relaţia dintre om şi divinitate – Crăciunul. Astfel de tradiții se păstrează cu sfințenie, din generație în generație în Valea Jiului, dar și în alte zone ale țării.Concursul se va desfăşura ONLINE, după următorul program:
  1. Înscrierea participanţilor în concurs va avea loc în perioada 10.12-19.12.2020 şi se va putea realiza astfel:
  2. a) transmiterea unui e-mail la adresa primaria.lupeni2015@gmail.com , care să cuprindă informaţii cu privire la descrierea trupei de crai: denumirea, localitatea de unde vine, data înființării, foto.
  3. b) înscrierea video:– se trimite linkul clipului video încărcat pe youtube sau pe alta platforma;

– sau se încarcă fişierul video la adresa/linkul pentru încărcare video:https://mega.nz/megadrop/75tEcAoxD6QLa înregistrarea videoclipului trupele trebuie sa respecte măsurile de siguranţă sanitară (purtarea măștii, distanţare, etc) şi în cererea de inscriere trebuie să îşi dea acordul pentru ca videoclipul să fie difuzat public. . Difuzarea FESTIVALULUI CRAILOR va avea loc în perioada 21.12-22.12.2020 şi cetăţenii vor stabili prin vot online câştigătorii.În data de 23.12.2020 va fi făcut public rezultatul votului şi vor fi anunţaţi câștigătorii.PREMIILE VOR  PE MĂSURĂ!”Deşi suntem în stare de pandemie, Primăria Municipiului Lupeni în colaborare cu firma Comexim R SRL Lupeni va organiza FESTIVALUL CRAILOR cu păstrarea regulilor în vigoare. Este datoria noastră să păstrăm  şi să încurajăm tinerii să ducă mai departe frumoasele tradiţii ale acestei zone minunate,  Valea Jiului. Colindul crailor este cel care ne aduce vestea Naşterii lui Hristos, talentul colindătorilor şi frumuseţea colindelor ne aduc în suflet bucuria Sărbătorilor de Iarnă”, a  ținut să transmită primarul Lucian Resmeriță.Ella Schreiber

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: