Tinerii de la URBAN DANCE CREW din Lupeni fac performanţe notabile

trupa lupeni     Peste 15 de tineri din municipiul Lupeni, adepţi ai street-dance şi-au înfiinţat în urmă cu o lună de zile o trupă de dans cu care speră să ajungă să participe la diferite concursuri de profil şi să cunoască faima la nivel naţional sau internaţional. URBAN DANCE CREW cum se numeşte trupa lupeneană, reuneşte în cadrul ei tineri de la şapte ani până la vârsta majoratului. Ei promovează street-dance-ul şi îl are ca şi coordonator pe coregraful Cristian Fodor, un vechi practicant al acestui nou stil de dans, care are în palmares câştigarea unor competiţii la Oradea, Bucureşti, participant cu doi concurenţi din Vulcan până în finala concursului „România Dansează”.

Mişcare, un grup de prieteni, muzică, totul în aer liber, asta presupune, în mare, street-dance-ul. Acest sport înseamnă libertatea de mişcare, expresivitate şi nonconformism. De cele mai multe ori, mişcările de street-dance sunt improvizaţii, care încurajează interacţiunea cu alţi dansatori şi chiar cu privitorii. În general, termenul de „street- dance” este folosit pentru a descrie dansurile hip hop şi funk ce au aparut în Statele Unite în anii 1970, astăzi evoluând în mai multe stiluri ca: breakdance, popping, locking, hip- hop, new-style, house-dance şi electro-dance. Important de ştiut este că aceste tipuri de dans sunt foarte populare în ziua de astăzi, atât ca exerciţiu fizic, artă şi o formă de competiţie practicată atât în studiourile de dans, cât şi în alte spaţii. Street-dance-ul este un sport care instigă la atitudine, sincronizare, încredere în propriile forţe, originalitate, diversitate şi o dorinţă arzătoare de mişcare.

Proba de foc şi debutul acestora pe scenă s-a făcut la manifestările culturale prilejuite de sărbătorarea Zilei Minerului, când, au ieşit la rampă şi au încântat prin mişcările lor publicul spectator, ce i-a aplaudat la scenă deschisă. Iar zilele trecute, la Uricani au demostrat din nou publicului că se poate face perfomanţă, la nici două luni de la înfiinţarea trupei. Cum sunt la început de drum şi au nevoie de sprijin, îndemnăm sponsorii şi pe toţi cei care vor să sprijine trupa lupeneană, să nu ezite să o facă, deoarece promit mult şi rezultatele se văd. Au nevoie de sprijinul nostru, de sprijinul comunităţii, pentru deplasări, pentru achiziţionarea de echipament şi pentru alte nevoi necesare trupei, pentru atingerea performanţelor propuse. Şi cum i-am văzut pe aceştia cum se manifestă şi dorinţa lor de afirmare, pot să spun că Lupeniul are talente, care trebuie, iată, descoperite şi promovate. Au nevoie şi de o sală unde să-şi facă antrenamentele, iar aceasta implică şi aici anumite costuri, care nu pot fi suportate din buzunarul tinerilor, deoarece marea majoritate provin din familii cu venituri modeste. Cam două milioane pe lună ar costa doar închirierea sălii de antrenamente şi pentru că nu au bani să-şi achite datoriile, au ajuns ca părinţii să pună mână de la mână şi să se deplaseze cu ei la Vulcan, pentru antrenamente.

Ajutându-i să-şi împlinească visele şi noi putem fi părtaşi la succesul lor, pentru că ei reprezintă Lupeniul. Succes trupei şi rezultatele să fie pe măsură, pentru că, le merită din plin.

Angella Dumitraşcu

 

One comment

  1. Vlad Urban Dance Crew spune:

    Multumim mult pentru acest articol . Foarte frumos !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: