Învingători la ,,Iorgovanul Night Run,, pe furtună şi vijelie

iorgovanul start  Cea de-a treia ediţie a competiţiei de alergare montană „Iorgovanu Night Run”, organizată la ceas de noapte de către Clubul Alpin Valea Jiului a avut loc în Munţii Retezat, iar întrecerea reprezintă primul semimaraton pe traseu nocturn pe traseu montan din ţară.

Concursul a debutat în apropiere de Uricani, la casa de vânătoare din Câmpuşel şi s-a desfăşurat pe 15 kilometri de traseu marcat cu bandă reflectorizantă, în Masivul Piule – Iorgovanu din zona Retezatului Mic. Au luat parte peste 40 de competitori structuraţi pe trei categorii de vârstă (18/34, 35/49, 50+), dar şi în funcţie de gen, masculin şi feminin. Sportivii de la San Montan Petroşani au reuşit să urce de două ori pe podium la categoria de peste 35 de ani, feminin, prin Daniela Vasiloancă, locul I şi Georgeta Manolache, locul al treilea. Rezultate bune au obţinut şi juniorul de 16 ani Andrei Santa care s-a clasat pe locul 6, dar şi Tekar Tănase pe locul 8.

„A fost o vreme potrivnică cu furtună şi vijelie, corturile ne-au fost luate pe sus. În acest condiţii mă bucur că niciun sportiv nu s-a accidentat”, a declarat preşedintele clubului San Montan, Erika Santa. (L.J.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: