Invitaţie de la rugbişti „Ce-ar fi să vină primarul Ridzi la meci”

rugby stiinta petrosaniMarcel Paraipan şi Alexandru Cucoş sunt oameni de bază în echipa de rugby Ştiinţa Petroşani, aceştia contribuind la victoriile din acest sezon şi pregătesc intens meciul de sâmbătă cu Galaţiul, meci de le-ar putea aduce o clasare pe podium.   Cei doi jucători petroşeneni sunt veniţi în Vale din sezonul trecut şi sunt studenţi în anul II la Universitatea Petroşani unde studiază topografia şi ingineria, dar marea lor iubire rămâne rugby-ul. Jucătorii Ştiinţei îşi doresc ca anul acesta să promoveze în Superligă, ei fiind deja calificaţi în Play-Off.

„Meciul cu Galaţiul este foarte important pentru noi pentru a putea termina pe locul trei. Cred că avem resurse şi suntem mai buni decât multe alte echipe„, spune Alexandru Cucoş, 20 de ani, fost component al lotului naţional de rugby în 7.

La fel de optimist este şi colegul său, Marcel Paraipan, care o vede pe Ştiinţa în finală.

            „Cred că un loc trei ar fi mai apropiat de valoarea noastră. Nu ne-am dori să fim în afara podiumului de aceea vom face tot ceea ce depinde de noi să câştigăm, sâmbătă”, spune jucătorul care aşteaptă şi susţinerea fanilor.   „Avem nevoie de susţinerea celor care iubesc această echipă şi a celor care iubesc acest sport, în special. Ştim că Ştiinţa are o tradiţie în acest sport şi ne-am dori ca la meciul cu Galaţiul să fie tribuna arhiplină”.

„Avem şanse la primul loc”

Cei doi tineri jucători ai Ştiinţei cred că pot juca finala mare şi văd în echipa Bârladului un adversar redutabil.

„Ne-am dori să jucăm finala mare cu Bârladul pentru că avem de luat o revanşă şi de a ne demonstra nouă că suntem cei mai buni”, spune Paraipan. Cu toate că jucătorii refuză să facă referire la situaţia materială şi financiară cu siguranţă ei îşi doresc să fie sprijiniţi mai mult de către autorităţi.

„Ne-am dori ca sâmbătă, la meci, să fie şi domnul primar al Petroşaniului, Tiberiu Iacob Ridzi, pentru a ne susţine din punct de vedere moral şi dacă vom câştiga îi vom dedica victoria”

Loredana JUGLEA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: