Cornel Resmeriţă nu s-a lăsat păcălit de oferta lui Moloţ

        parapeti rupti straja    Conducerea Consiliului Judeţean Hunedoara anunţa, luna trecută, că la momentul în care vor fi finalizate lucrările la drumurile ce duc spre staţiunile montane Pasul Vâlcan şi Straja, acestea vor fi date în administrarea municipalităţilor, considerându-se că acestea vor fi întreţinute mult mai bine de administraţiile locale. Astfel, toate cheltuielile de întreţinere, reparare, deszăpezire sau înlăturare a efectelor unor eventuale viituri sau alunecări de teren ar fi trecut în sarcina administraţiilor locale din Lupeni şi Vulcan.

Din fericire, primarul Resmeriţă nu s-a lăsat păcălit şi a declinat oferta „generoasă” făcută de Moloţ & Co prin care toate cheltuielile amintite ar fi trebuit să fie suportate de la bugetul local. Iată ce cheltuieli ar implica acceptarea ofertei lui Moloţ doar pentru deszăpezirea acestui drum. În 2011, CJ Hunedoara a scos la licitaţie un contract cadru ce se întinde până în 2015 pentru deszăpezirea şi intreţinerea pe timp de vară a drumurilor judeţene. Pentru drumurile judeţene din Valea Jiului a fost alocată suma de 7.707.290 de lei, fără TVA. În categoria acestor drumuri se încadrează drumul spre staţiunea Parâng, spre Pasul Vulcan şi cel spre Straja. Ei bine, prin oferta toxică făcută primăriei Lupeni, şi în perspectivă celei din Vulcan, Moloţ vrea să scape de aceste cheltuieli, iar banii să-i aloce unde are el interes. Riscul mare este la Vulcan, primarul Ile fiind predispus oricând să facă sluj la preşedintele Consiliui Judeţean, mai ales că acesta i-a promis că-i face Aqua Land chiar lângă moşia de la porcărie. Dacă scapă de aceste cheltuieli, Moloţ poate uita de Valea Jiului şi să dreneze toţi banii Consiliului Judeţean în restul judeţului, unde are el interese de partid sau personale şi să-şi amintească doar când vin alegerile.

Din imaginile alăturate rezultă foarte clar ce oferă Consiliul Judeţean şi ce înseamnă pentru Moloţ şi adjunctul acestuia, Tiberiu Balint, drum reabilitat „la cheie”. Ziduri de protecţie lipsă, parapeţi rupţi, rigole şi tuburi de drenaj înfundate, asfalt de proastă calitate, care până la iarnă va fi plin de gropi şi multe alte lucruri care vor ieşi în curând la iveală după lucrările de mântuială făcute de firmele de casă ale preşedintelui Consiliului Judeţean, sunt incluse în oferta făcută celor din Valea Jiului.

Şi încă ceva, în adresa semnată de adjunctul lui Moloţ nu este menţionat numărul Hotărârii de Consiliu Judeţean prin care s-a votat ca aceste drumuri să fie trecute către primăriile Lupeni şi Vulcan. Nu de alta, dar obiceiul cere ca, măcar de formă, hotărârile să fie supuse votului consiliului chiar dacă este doar o formalitate, decizia aparţinând în totalitate lui Mircea ioan Moloţ, stăpânul judeţului.

Andrei VLAD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: