Adrian Nicolae David – ce sau cine îl recomandă?

                Pe domnul Adrian Nicolae David nu-l cunosc și nici nu-mi doresc să-l cunosc personal. Nu mă interesează dacă e scund sau înalt, slab sau mai puțin slab, frumos sau mai puțin frumos, cumsecade sau mai puțin cumsecade. Habar n-am și nici nu contează, pentru că, în mod normal, nu astea sunt criteriile după care se desemnează un candidat ce urmează a primi votul cetățenilor. Mă interesează însă ce sau cine îl recomandă pe acest domn pentru funcția de Președinte al Consiliului Județean Hunedoara. Asta e, curiozitate de hunedoreancă!

Și cum am încredere în presă – sigur că și prin prisma activității pe care o desfășor  – și în nenumăratele sale surse oficiale și mai puțin oficiale, am căutat firesc informații despre el. Și uite așa am aflat o grămadă de lucruri care nu par să-l califice cu nota 10 pe acest domn, nici pentru poziția de candidat PNL pentru Președinția CJ Hunedoara și cu atât mai puțin pentru ocuparea acestei funcții. Dar, desigur, nu ne băgăm în ciorba celor de la PNL și nici nu ne interesează ce sfori au fost trase sau cine a tras sfori pentru ca acest domn să ajungă candidat. Gurile rele (desigur!) din interiorul PNL spun că alții ar fi fost mult mai calificați pentru a candida la această funcție. Cred că e important să se știe că altcineva ar fi fost favorit și mai cred că măcar unul din echipa PNL Hunedoara va vorbi curând. Dar, așa e când vii din spate cu o poveste de temut (asta e doar pentru cunoscători), ca a domnului David.

Titluri ca: “Numit în funcție, plătit din bani publici cu 200 milioane de lei vechi, că așa vor ei!”, “Modelul funcţionarului făcut la apelul bocancului – Un fiu de poliţist prepară cocteilul pentru Prefectura Hunedoara”, “Candidatul PNL la CJ Hunedoara, Adrian David, cheltuie banii pe care nu îi are. Cum e posibil?”, “Fostul președinte al Consiliului Județean, Adrian David, a reacționat în urma comunicatului de presă trimis de europarlamentarul PMP Siegfried Mureșan” (cred că între timp Adrian David și-a cerut scuze înghițind în sec, deoarece Siegfried Mureșan i-a devenit coleg de partid și este și un apropiat al Președintelui Iohannis), “Candidatul PNL la șefia CJ Hunedoara, vechi legături cu interlopii din Deva” lămuresc ușor pe oricine. Presa nu a fost zgârcită cu Adrian David și i-a creat o oarecare notorietate. Că ea s-a construit pe informații negative sau că domnul cu pricina a apărut în presă datorită funcțiilor publice deținute, fie din calitatea de membru al UNPR, fie al PNL, e desigur mai puțin important.

După citirea CV-ului și a poveștilor din viața și activitatea domnului Adrian David nu am aflat dacă e scund sau înalt, slab sau mai puțin slab, frumos sau mai puțin frumos, cumsecade sau mai puțin cumsecade, dar m-am convins că e foarte șmecher. Atât de șmecher încât și-a convins colegii că e cel mai bun pentru a fi candidatul PNL la Președinția CJ Hunedoara și atât de șmecher încât, cu nonșalanță – deși experiența și seriozitatea sa nu se compară cu a contracandidatului său de la PSD – cere votul hunedorenilor, încercând să-i convingă și pe ei că e cel mai bun.

Așadar, în fața PNL-iștilor de la Hunedoara și-a arătat forța, însă în fața mai marilor partidului, nu. Se pare că în fața lor șmecheria și forța dispar, atâta timp cât domnul Adrian David nu a reușit să-i convingă pe Vicepremierul Turcan și Ministrul Boloș să-i viziteze și să le vorbească, eventual să le și înțeleagă și rezolve problemele celor care erau în grevă la Mintia. Cum să vii tu Vicepremier și Ministru în Județul Hunedoara și să nu treci să vezi ce nemulțumiri au oamenii și să încerci să-i ajuți? Cum să fii atât de nesimțit încât să întorci spatele oamenilor, iar mai apoi să le ceri să te voteze? Un lucru de neînțeles și de neacceptat, dar de luat în seamă și de neuitat!

Dar, întorcându-ne la Adrian David, încercați să nu citiți printre rânduri. Citiți povestea exact așa cum e. E totul simplu…mult prea simplu!

                                                                                              Sarmiza Andronic,  analist politic

Comandat de PSD – Partidul Social Democrat – Organizaţia Judeţeană Hunedoara

CUI 21200019

Executat de SC ARIVA MEDIA SRL; CUI 30080508

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: