Lucian RESMERIŢĂ: “Atragem FONDURI EUROPENE să dezvoltăm sistemul educațional în municipiul Lupeni”

                Atragerea de fonduri europene  este și rămâne o prioritate a administrației publice locale a municipiului Lupeni. Marile investiții care s-au realizat în localitate s-au realizat cu ajutorul fondurilor europene, care, ieri, s-au materializat prin semnarea altor două importante contracte de finanțare din fonduri europene nerambursabile, de către primarul localității, Lucian Resmeriță.

             “Ieri, au fost semnate contractele de finanțare pentru alte două mari proiecte care se vor derula în următorii doi ani. Acestea vizează: Reabilitare, modernizare și dotare Școala Gimnazială nr.3 Lupeni”, un proiect  în valoare de 10.187.056,71 lei și  -”Reabilitare, modernizare și dotare Școala Gimnazială nr.2 Lupeni”  un proiect în valoare de 3.899.011,98 lei. Este vorba de  noi fonduri europene atrase  și reprezintă pentru noi, ca și administrație locală, un nou succes. Atunci când ai o echipă de oameni care știu să-și facă datoria, avem și certitudinea victoriei. Am reușit să atragem aproximativ  4 milioane de lei din fonduri nerambursabile pentru structura Școala Gimnazială nr. 2, bani cu care vom efectua, la această unitate școlară, lucrări de reabilitare, de modernizare și de dotare cu mobilier și cu echipamente performante. În plus, proiectul prevede efectuarea de lucrări de reparații și modernizare a sălii de sport și a terenului de fotbal din curtea acestei școli. Ne dezvoltăm cu fonduri europene, iar educația și rețeaua de învățământ,  va avea parte, în perioada următoare, o prioritate în această direcție”, a spus primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță.

Școala  Gimnazială nr. 3, care îl are ca patron spiritual pe marele Ion Creangă, o școală de prestigiu, pentru care  reabilitarea și modernizarea infrastructurii școlare a fost întotdeauna un deziderat al edililor lupeneni, va intra și ea în reabilitare, modernizare și dotare cu tot ceea ce este necesar desfășurării unui învățământ la standarde europene. Pentru că, cei care slujesc cu drag catedra, colectivul de cadre didactice merită cu prisosință acest lucru.

“Proiectul are o valoare de 10.187.056,71 lei și în cadrul acestuia sunt cuprinse lucrări de REABILITARE, MODERNIZARE, DOTARE CU MOBILIER ȘI ECHIPAMENTE a unității de învățământ, CONSTRUIREA UNEI SĂLI DE SPORT și a unui TEREN DE FOTBAL.
NE DEZVOLTĂM CU FONDURI EUROPENE! Mă bucur că am reușit această performanță și ne dorim să le  oferim tinerelor generații condiții optime de educație”, a ținut să transmită primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță.

De-a lungul anilor, cadrele didactice și elevii școlii lupenene au fost și sunt protagoniștii multor evenimente care au avut loc în comunitate, aici există un colectiv de cadre didactice bine calificate, care obțin rezultate deosebite și câștigă proiecte prin care ajută comunitatea.

”A fi elev la Școala Gimnazială nr. 3 din Lupeni a fost și va fi o mândrie pentru mulți dintre copiii comunității ”, a spus și directorul școlii, prof. Victor Mălăgeanu.

”Ne propunem să ne modernizăm în continuare, iar fondurile europene au un rol determinant în îndeplinirea acestui obiectiv. De aceea, de fiecare dată când primim confirmarea faptului că proiectele elaborate de echipa noastră au întrunit cerințele finanțatorilor europeni, este o mare bucurie pentru noi toți, pentru că fiecare proiect finanţat în ceea ce privește accesarea de fonduri europene, înseamnă, de fapt, un pas înainte în dezvoltarea municipiului Lupeni. Am reușit în acest mandat să atragem pentru unitățile de învățământ peste 20 de milioane de euro. Fiecare instituție de învățământ de pe raza municipiului Lupeni va fi dotată în așa fel încât fiecare școală să aibă sală de sport, teren de fotbal și, ceea ce mă interesează pe mine, ca profesor, foarte mult, sunt dotările la nivelul anului 2020”, a conchis  Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Angella Dumitrașcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: