Câinii comunitari au devenit muniție electorală!!!

Cei mai buni prieteni ai omului, câinii,  au devenit muniție electorală.

 Nici nu a început bine  campania electorală  că primarul municipiului Petroșani a aruncat în spațiul public faptul că,  de la Lupeni, au fost aduși în localitatea pe care o păstorește, câini de diferite  rase, mulți dintre ei, parcă, proveniți de la stână. Iată cum, câinele a devenit agent electoral.

Bieții patrupezi, au acum rolul de a spori sau diminua procentele unor anumiți candidați. Municipiul Lupeni nu are serviciu de ecarisaj, și, de capturarea câinilor comunitari se ocupă acel ADI, înființat la nivel județean.

Câinii capturați din Valea Jiului sunt duși la adăpostul de la Uricani, și  pentru fiecare zi în care are loc capturarea acestora se întocmește un proces verbal.

Acuzațiile făcute de primarul petroșenean sunt destul de grave și lezează imaginea întregii comunități lupenene. Lupenenii sunt iubitori de câini și nu putea nimeni să comită o astfel de faptă.

Câinii din poza postată pe rețeaua de socializare a primarului petroșenean seamănă izbitor cu haita de câini care patrula în luna decembrie 2019, prin fața Primăriei Petroșani. Chiar dacă suntem la început de campanie electorală, acuzele venite din partea liberalilor și susținătorilor primarului petroșenean nu fac decât să incite la ură, iar săracele patrupede să devină un  subiect de dispută politică.

Într-o țară normală nu se face așa ceva, scenarii se pot face oricând și la orice oră,  și ne puteam aștepta în această campanie electorală și  la  acuze mai grave.

Cert este,  și  aducem la cunoștința opiniei publice,  că ADI Câini, care se află sub coordonarea  lui Nicu Oprean  își face datoria, câinii capturați la nivelul județului Hunedoara sunt dați spre adopție și niciun câine nu a fost eutanasiat în ultima perioadă.

”Nu pot să țin partea numănui și nu doresc să comentez starea de fapt.  Am aflat și noi despre ceea ce s-a întamplat. Numai noi, efectiv,  ne ocupăm de gestionarea fenomenului legat de câinii comunitari și  avem o colaborare bună cu toate primăriile. Nu același lucru pot să spun despre cei din județele vecine, care nu au serviciu de ecarisaj și care mai încalcă câteodată legea”, a ținut să declare coordonatorul ADI Câini, Nicu Oprean.

Să sperăm că modul grosolan  prin care liberalii încearcă  să inducă opinia publică în eroare, poate,  printr-o înscenare la care să fi fost părtași  și altfel  de personaje,  să înceteze.

Pentru  că, în cursa pentru  fotoliul de primar la Petroșani s-au înscris acum, multe nume sonore ale  lumii politice hunedorene și, cu siguranță, actualului primar, îi cam fuge scaunul de sub popou.

În postarea sa, face referire la un individ care și-a recunoscut câinele într-o poză.

De unde se știa că dubița  vine de la Lupeni???

Domnule primar, prezentați opiniei publice și dovezile!!!!

Așteptăm  și noi, un răspuns!!!!

Ella SCHEIBER

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: