După reabilitare și modernizare, Lupeni ‘29 va fi inaugurat pe 6 august

                Municipiul Lupeni este într-o continuă transformare. Și acest lucru se datorează primarului Lucian Resmeriță,  un primar tânăr cu o viziune modernă, cu o bogată experienţă profesională, iar în administrație, o persoană puternică care nu a ezitat niciodată să se pună în slujba intereselor cetăţenilor, a comunităţii.

Acesta a dat dovadă de profesionalism pe parcursul întregii cariere, de a cărui probitate profesională şi morală se leagă o multitudine de proiecte implementate cu efecte pozitive pentru comunitatea lupeneană.

Încă de la preluarea madatului de primar, a continuat proiectele de reconstrucție a municipiului Lupeni, și, a reușit în decursul a trei ani de zile, să înceapă și să finalizeze proiecte, care în alte UAT-uri durează ani de zile.

Un alt proiect important va fi inaugurat la Lupeni, chiar pe 6 august, parcul în care există statuia dedicată minerilor. Acesta s-a aflat în reabilitare totală. Au fost înlocuite vechile pavaje, s-a pus gazon nou, iar noaptea parcul beneficiază de un iluminat modern, care va pune în valoare statuia lui Irimescu.

Acum, este forfotă mare în noul parc, pentru că, se fac ultimele retușuri.

”Lucrările de reabilitare de la noul proiect – parc Lupeni ‘29 se apropie de finalizare, constructorul face ultimele retușuri. Acesta  va fi inaugurat pe data de 6  august 2020. Cei care vor ajunge aici, vor vedea, cu siguranță, noile modernizări pe care le-am făcut. Ne interesează fiecare zonă, fiecare cartier și fiecare stradă și am făcut și vom face în continuare în așa fel încât să realizăm lucrările necesare pentru reabilitarea infrastructurii rutiere și pietonale peste tot unde acestea sunt necesare. Vreau să-i asigur pe cetățenii municipiului Lupeni că nu există nici un loc din oraș pe care să nu-l avem în vedere pentru executarea lucrărilor de infrastructură și a celor edilitar-gospodărești care se impun”, a declarat  primarul Lucian Resmeriță.

Patriarhul Artelor, sculptorul Ion Irimescu, artistul care a murit la 102 ani, a ridicat în 1968 un impunător monument în cinstea minerilor martiri ucişi în 1929. De atunci, acest monument a devenit un simbol al municipiului Lupeni şi,  în fiecare an, de 6 august au şi aici loc ceremonialuri de depuneri de coroane de flori, în amintirea celor ce şi-au vărsat sângele pentru condiţii mai bune.

Pentru istoria municipiului Lupeni, pentru istoria Văii Jiului, dar şi pentru industria ţării noastre ziua de 6 august este o zi importantă, pentru că, cele mai mari evenimente din industria minieră s-au petrecut, la Lupeni. Având în vedere starea de alertă, reprezentanții administrației publice locale  nu au comunicat încă,  dacă și anul acesta vor avea loc tradiționalele depuneri de coroane de flori. Și dacă vor avea loc, ceremonia va fi una restrânsă. Legat de acest subiect, vom comunica la momentul oportun care va fi progamul  zilei de 6 august, Ziua Minerului.

Elena Dragomir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: