Moloţ bagă la greu bani în Spitalul Judeţean din Deva

molot1De la preluarea în 2010 a Spitalului Judeţean din Deva, Consiliul Judeţean a pompat milioane de euro pentru reparaţii, investiţii şi tot felul de alte cheltuieli necesare unei bune funcţionări. Toate aceste alocări de fonduri s-au făcut la bunul plac al preşedintelui Consiliului Judeţean, Mircea Ioan Moloţ, care tratează întreg judeţul ca pe propria feudă de la Mărtineşti. Banii alocaţi au fost bineveniţi pentru toată lumea, spitalul având de toate, personalul primindu-şi la timp şi integral retribuţiile iar firmele care au contracte cu spitalul, constructori, distribuitori de medicamenete, servicii şi orice alte prestaţii fiind încântate de seriozitatea relaţiilor cu această instituţie. În special firma Oliver Invest aparţinând lui Roberto Venter, ginerele lui Ioan Moloţ, firmă care a beneficiat de peste 80 la sută din lucrările Consiliului Judeţean, inclusiv cele făcute la Spitalul din Deva.

Deşi s-au făcut nenumărate solicitări, Moloţ nu a găsit încă modalitatea ca şi spitalele din Valea Jiului să beneficieze de fonduri din bugetul Consiliului Judeţean. Acestea se află în subordinea primăriilor care nu dispun nici pe departe de fondurile Consiliului Judeţean pentru a le susţine funcţionarea. Că Moloţ a uitat faptul că a câştigat alegerile din 2012 cu voturile din Valea Jiului nu mai miră pe nimeni, dar nici consilierii judeţeni din Vale, indiferent din ce partid fac parte, nu se prea implică, nefăcând altceva decât să ridice mâna la ordinul lui Moloţ. Poate ar fi interesant chiar ca fiecare consilier judeţean, care este din Valea Jiului, să facă un raport, acum, la doi ani de când cetăţenii le-au acordat votul, în care să precizeze ce au făcut ei pentru Valea Jiulu din iulie 2012 până în iulie 2014. Ziarul nostru îşi asumă responsabilitatea de a publica raportul în momentul în care acesta ne va fi remis. Dacă în două săptămâni nu fac public un raport cu ce au făcut ei în calitate de   consilieri judeţeni, le vom publica numele, fotografia, adresa de domiciliu, ocupaţia, declaraţia de avere şi numărul de telefon pentru a avea dumneavoastră, cetăţenii Văii Jiului care i-aţi votat acum doi ani, posibilitatea de a-i chestiona dacă îi vedeţi cumva pe stradă, la piaţă sau poate pe la spital.

Iată cum suna un articol publicat într-un ziar hunedorean la 16 august 2010, la două luni de la preluarea de către Consiliul Judeţean Hunedoara a spitalui Judeţean din Deva. De atunci aşteptăm ca presa să relateze şi despre banii investiţi de Consiliul Judeţean în spitalele din Valea Jiului dar până acum nu s-a întâmplat nimic, banii publici ajungând invariabil la spitalul din Deva şi la lăcaşele de cult din comunele cu primari PNL.

            “Peste 300.000 de euro din fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Consiliului Judeţean Hunedoara (CJH) au fost alocaţi, în şedinţa extraordinară de vineri, pentru finanţarea unor investiţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva”.

Iată un alt articol din iulie 2014, având acelaşi subiect, al alocării banilor judeţului în aceeaşi direcţie, Spitalului Judeţean din Deva. “Secţia de Ortopedie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva (SJU) va beneficia de o masă performantă de operaţii, care vine ca o mănuşă cerinţelor medicale pe care le implică intervenţiile chirurgicale complexe. Valoarea investiţiei a fost estimată undeva la 90.000 de euro. Masa va veni însoţită de toate kit-urile necesare, accesoriile fiind foarte importante pentru performanţa unui act medical reuşit”.

Cu siguranţă vestea i-ar bucura şi pe locuitorii Văii Jiului dacă aceştia ar avea acces la asemenea facilităţi. Din păcate, deşi banii sunt ai întregului judeţ, de investiţie beneficiază doar locuitorii capitalei de judeţ. Din informaţiile pe care le deţinem, în anul 2013 mai puţin de 100 de locuitori ai Văii Jiului au beneficiat de serviciile spitalului judeţean.

Andrei VLAD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: