Vecinii îşi uscă rufele în sufrageria lui Buhăescu

facsimil buha uscatorie Mulţi din cei care au apartamentele pe etajul cu uscătoria comună visează să o cumpere pentru a-şi spori suprafaţa locuibilă a apartamentului în care locuiesc, lucru imposibil din punct de vedere legal, având în vedere Decretul Lege nr.61, art.14, care prevede în mod expres “ART.14: În cazul în care, într-o clădire, prin aplicarea dispoziţiilor prezentului decret-lege, locuinţele şi spaţiile cu altă destinaţie aparţin unor proprietari diferiţi, aceştia au dreptul de proprietate sau folosinţă, pe durata existenţei construcţiei comune, asupra terenului aferent, asupra spaţiilor auxiliare, dotărilor şi utilităţilor comune, precum şi asupra tuturor bunurilor accesorii care, prin natura lor, nu pot fi folosite decât în comun”.

Logic ar fi ca un primar să ştie acest lucru şi să respecte legea, ceea ce nu este cazul primarului oraşului Uricani. În 2007 prin declaraţia de avere care l-a făcut cunoscut la nivel naţional pentru prima dată, primarul Buhăescu şi-a trecut în proprietate “Terenul de sub bloc”, făcându-se de râs fără mare efort, cu graţie, aşa cum numai el reuşeşte. De atunci aşa cum îi stă bine unui primar a progresat, şi-a cumpărat un alt apartament cu 4 camere dar care i s-a părut prea mic pentru funcţia pe care o deţine şi atunci cu de la sine putere a pus stăpânire pe uscătoria comună aflată la acelaşi etaj cu apartamentul sau. A făcut acest lucru în dispreţul total faţă de lege pe care el în primul rând ar trebui să o respecte ca exponent al autorităţii publice pe care o reprezintă prin funcţia pe care o deţine. Este ilegală achiziţionarea spaţiilor comune chiar dacă locatarii din acel imobil ar fi de acord deoarece, conform legii, nu poţi să fii proprietar deplin decât pe locuinţa proprie, fiind interzisă prin lege înstrăinarea sub orice formă a părţii ce o deţii dintr-o parte comună. Sunt curios cum s-ar descurca Buhăescu dacă cineva ar cumpara o locuinţă în acea scară de bloc şi şi-ar revendica dreptul de a folosi uscătoria pe care el a inclus-o în apartamentul pe care îl deţine, un apartament de 96 metri pătraţi, dar ce mai contează dreptul celorlalţi locatari când el este ditamai primarul care taie şi spânzură în oraşul lui, jupânul sau stăpânul cum îi place să i se spună. Ar fi o chestie să-ţi revendici dreptul de a folosi uscătoria comună şi să îţi pui rufele la uscat în sufrageria lui Buhaescu. Organele în drept ar trebui să cerceteze cine şi de ce, a comis o ilegalitate înregistrând în proprietatea lui Buhăescu o suprafaţă mai mare decât cea cumpărată de el de la fostul proprietar. Aceasta este cea mai mică dintre ilegalităţile comise de primarul Buhăescu, primarul oraşului cu cea mai mare întindere din ţară cum îi place să se prezinte, el fiind cercetat în multe alte dosare penale.

În concluzie dacă îţi lasă “gura apa” după un spaţiu comun, cere-i sfatul unui primar, lui Buhăescu, şi el te va sfătui cum poţi achiziţiona, chiar şi ilegal, o uscătorie.                                 Fane BUNU

One comment

  1. fane bautu spune:

    Vecinii tac si nu spun nimic fiindca buhaescu a izolat termic locuintele din scara in care locuieste pe banii primariei,a zugravit si a pus iluminat pe scara,a pus usa de termopan la intrarea in scara,cand a cumparat apartamentele acolo(de fapt a cumparat 2 apartamente cu 2 camere aceasta vazandu-se si dupa amplasarea wc-urilor perete in perete).Toti spun ca au pus bani pentru toate acestea,dar ma intreb,de ce nu au pus decat cand a venit buhaescu acolo? S-au imbogatit subit?Nu aveau nici usa la scara(fusese furata si dusa la fier vechi,probabil).Dar asa cum scrie si in articol aceasta este cea mai mica dintre ilegalitatile facute de buhaescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: