Elevii din Varpalota, în tabără la Petroşani

delegatia varpalota    În urmă cu 15 ani se puneau bazele parteneriatului de înfrăţire între municipiul Petroşani şi oraşul maghiar Varpalota. De-a lungul anilor au fost organizate acţiuni comune cu un impact deosebit asupra celor două comunităţi. Şi în anul 2014 această colaborare a continuat prin stabilirea unui program comun încheiat la Petroşani în faţa delegaţiei comunităţii locale din Varpalota, la eveniment participând primarul Tiberiu Iacob Ridzi, Eduard Wersanski consilierul primarului pe problemele externe, Iosif Andraş preşedintele UDMR Petroşani şi alţi functionari din primărie.

În cadrul programului au fost stabilite şi organizarea unor tabere pe bază de reprocitate. Astfel, la Petroşani vor ajunge 23 de persoane şi pentru acestea comunitatea petroşeneană a pregătit o vizită în parcul de aventură din Retezat, vizitarea municipiului Deva, Castelul Corvinilor din hunedoara, o zi la ştrand la Geoagiu sau în altă localitate din Valea Jiului.

La rândul lor, 21 de copiii din Petroşani care au fost selectaţi dintre elevii claselor V-VIII vor vizita obiective turistice cu care cei din Varpalota se mândresc şi în special Lacul Balaton.

“Şi anul acesta continuăm programul de acţiuni comune cu fraţii noştri din Varpalota. Relaţiile de înfrăţire şi cu alte localităţi europene funcţionează excelent şi avem ce învăţa despre comunităţile noastre, iar schimburile de experienţă dintre copii, pe lângă partea distractivă, vor rămâne cu amintiri despre oamenii din Petroşani şi Valea Jiului, vor vedea lucruri minunate, cu care noi ne mândrim”, a ţinut să spună primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi.(E.S.)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: