Aparatul RMN de la SJU Deva funcționează!

              În urma apariției în spațiul public a unor afirmații cu privire la funcționarea aparatului de imagistică prin rezonanță magnetică nucleară de la Spitalul Județean de Urgență din Deva, Biroul de presă al Consiliului Județean Hunedoara este abilitat să facă următoarea

                                    INFORMARE DE PRESĂ

Aparatul RMN a fost achiziționat de Guvernul României prin Ministerul Sănătății în baza unui acord încheiat cu Banca Mondială, valoarea echipamentului fiind de 3.750.000 lei.

În luna octombrie 2019, componentele aparatului RMN au fost livrate către Spitalul Județean de Urgență din Deva și asamblate. Anterior a fost amenajat spațiul în care urma să fie instalată aparatura, finanțarea în valoare de 550.000 lei fiind asigurată din bugetul județului Hunedoara.

Pe parcursul lunii noiembrie 2019, aparatul a funcționat în regim de testare/calibrare, iar din luna decembrie, pacienții Spitalului Județean de Urgență din Deva beneficiază de servicii medicale de imagistică de tip RMN.

Aparatul RMN funcționează și este utilizat atât pentru pacienții internați la SJU Deva, cât și pentru persoanele interesate de acest serviciu medical (în acest caz, contracost).

În ceea ce privește relația contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate Hunedoara, face precizarea că, având în vedere situația creată de pandemia care a afectat țara noastră, procedurile au fost amânate. În această perioadă, managementul SJU Deva face demersurile pentru includerea investigațiilor de tip RMN în bugetul alocat serviciilor medicale de imagistică.

Consiliul Județean Hunedoara în calitate de administrator al SJU Deva, face apel la responsabilitate din partea persoanelor publice și, chiar dacă se apropie o perioadă cu un profund caracter electoral, să evite folosirea sistemului public de sănătate ca armă în lupta politică. Sănătatea și încrederea hunedorenilor în actul medical trebuie să fie mai presus de orice interes electoral.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: