Glorie eternă eroilor neamului românesc!

               Astăzi, în marea sărbătoare a Înălţării Domnului, eroii municipiului Lupeni au fost comemoraţi, la Cimitirul EROILOR, într-un cadru restrâns, având în vedere starea de alertă. Au fost prezenţi, primarul Lucian Resmeriţă, viceprimarul Iacob Mesaros şi un număr mic de credincioşi. A urmat un Te-Deum, iar clopotele au bătut la toate bisericile din municipiu în memoria tuturor eroilor neamului. După ceremonia religioasă a urmat depunerea de coroane. În municipiul Lupeni mai trăieşte un singur veteran de război – TUDOR GHEORGHE, care a primit onorurile din partea administraţiei locale.

“Deși nu ne-am putut aduna la fel de mulți ca în alți ani, să cinstim memoria eroilor noștri datorită pandemiei de coronavirus, totuși nu am lăsat să treacă neobservat acest moment deosebit de important pentru noi. Într-un număr restrâns am depus coroane de flori la Cimitirul Eroilor din partea Primăriei și Consiliului Local al Municipiului Lupeni și am adus un omagiu eroilor neamului care au scris file de istorie, în lupta pentru libertate. În această zi importantă, ne-am bucurat de cuvintele pline de înțelepciune ale domnului TUDOR GHEORGHE, singurul veteran de război în viață din municipiul Lupeni și am oferit premii în semn de respect din partea Primăriei și Consiliului Local al Municipiului Lupeni, atât dânsului cât și celor 11 văduve ale veteranilor de război din localitatea noastră. Cinste și onoare memoriei Eroilor Neamului !  Eroii nu mor niciodată!”, a transmis primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță.

În spiritul tradiţiei europene, în România, Zilei Eroilor i s-a conferit prin lege statutul de sărbătoare naţională. Acest eveniment marchează, în fiecare an, ziua când sunt comemoraţi cei căzuţi în războaie în marile conflagraţii mondiale,  dar şi cei morţi în Războiul de Independenţă.

Cinstirea memoriei celor care s-au jertfit pentru România, sunt datorii sacre ale statului şi ale fiecărui cetăţean. Există de asemenea, tradiţia de a se respecta mormintele cetăţenilor străini căzuţi pe teritoriul ţării, indiferent dacă au fost aliaţi sau inamici.

Angella Dumitrașcu

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: