Straja trebuie să-şi dezvolte şi turismul de vară

În cadrul investiţiilor făcute în Straja de către asociaţia cu aceiaşi denumire putem să reamintim introducerea curentului electric. Chiar joia trecută se lucra intens la montarea stâlpilor de iluminat şi montarea unor noi contoare la tabloul principal. Un alt obiectiv care a fost inaugurat la începutul lunii iunie, este Parcul de Aventură din imediata apropiere a pârtiei Constantinescu şi care, a fost vizitat până în prezent de copiii şi tinerii din taberele organizate în staţiune.

Emil Părău cel care administrează staţiunea alături de membrii Asociaţiei Pro Straja a declarat că, în curând staţiunea va fi animată de glasurile celor 800 de copii care vor participa la tabara „Cangurul” şi care vor veni din mai multe ţări. Concomitent cu aceast eveniment, în staţiune mai sunt şi alte tabere organizate de mai multe ong-uri la pensiunile şi vilele din staţiune.

„Orice se face nou şi bun în staţiune ne ajută. Bineînţeles ajută şi această gondola, dar care, din păcate, nu merge în timpul verii şi care ne afectează pe noi cei care facem turism în Straja, dar prin acest strat care s-a pus pe drum, eu zic că vor veni mai mulţi turişti în staţiune. În prezent, Straja se adresează românilor care sunt, din păcate, din ce în ce mai săraci. Poate că nici noi, cei care investim în turism nu facem oferte la un nivel înalt pentru a atrage mulţi turişti. De săptămâna viitoare va fi mai multă animaţie, pentru că încep mai multe tabere şi de ce nu, datorită acestui drum vor veni mai mulţi turişti, pentru că vor ajunge mult mai repede. Din păcate vin destul de puţini turişti care să-şi petreacă concediul aicea… Probabil că nici noi nu le oferim ceea ce aşteaptă ei. Pentru că este o mare diferenţă între ceea ce se întâmplă în Straja şi ceea ce este la Pensiunea Retezat, toată vara este plin, lumea vine să-şi facă concediile. Este adevărat, se duc în Retezat, dar cei care vin aşteaptă altceva. Aşteaptă linişte, aşteaptă nişte peisaje deosebite. Le avem din fericire. În partea de jos mai avem încă de lucru. Mulţi nu înţeleg. Fac acel turism sezonier, deci numai pe perioada de iarnă şi atuncea ei nu înţeleg că o cabană trebuie întreţinută şi în restul timpului. Şi datorită imaginii unor cabane strică şi pe ceilalţi care vor să facă   turism adevărat. Aici este o problemă, este acea dispută între cei care au numai case de vacanţă şi care fac numai iarna       turism şi cei care încearcă să trăiască numai din   turism. Ei se zbat şi încearcă să-şi aducă turişti şi vara. Este greu, am participat la târguri, ca să promovăm Straja, este şi concurenţă mare. Şi alte staţiuni sunt goale dacă vă duceţi acum. Avem mult de lucrat. Trebuie să atragem şi altfel de turişti şi trebuie să facem şi ceva pentru turismul de vară. Acest drum este un pas pentru turismul de vară. Şi noi trebuie să mai remarcăm traseele care sunt, să facem alte activităţi. Ar trebui, de exemplu, ca   sâmbata să se organizeze un concurs de făcut balmoş, etc. Din acest an, am reuşit să facem şi o stână turistică, am reamenajat vechea stână, unde vom organiza seri tradiţionale unde turistul să servească produsele tradiţionale şi să încurajăm şi crescătorii de animale. Dezvoltarea staţiunii depinde de mai mulţi factori, iar eu sunt optimist că vom depăşi şi ceea ce va fi mai greu”, a ţinut să declare Emil Părău.

Angella DUMITRAŞCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: