Fonduri europene și pentru Școala Gimnazială nr. 1 Lupeni

                   Modernizarea infrastructurii școlare reprezintă o prioritate pentru administrația locală a municipiuui Lupeni. Putem să spunem că, toate unitățile de învățământ beneficiază de un proiect individual  de reabilitare, modernizare și dotare. Dacă în ultima perioadă am anunțat că pentru celelalte instituții, proiectele au intrat în faza de precontractare, iată că finanțatorul a anunțat Primăria Municipiului Lupeni că, și proiectul care vizează reabilitarea, modernizarea  și dotarea Școlii Gimnaziale nr 1 Lupeni, a trecut și el de faza de precontractare.

”Finanțarea acestui proiect și, mai ales, implementarea lui, ne va permite să modernizăm încă una din școlile din municipiul Lupeni, Școala Gimnazială nr. 1, dar și să asigurăm dotările necesare creșterii calității educației în cadrul școlii. Noi ne-am propus să realizăm aici un set de investiții care vizează realizarea de amenajări interioare și exterioare, dotare cu mobilier educațional și echipament educațional nou, realizarea unei biblioteci digitale, modernizarea laboratoarelor de specializare, a iluminatului din școală, construcția unei săli de sport moderne și construcția unui teren de sport exterior. De asemenea, ne propunem ca tot prin acest proiect să reabilităm și aleile pietonale de acces către școală, respectiv aleea pietonală între strada Bisericii și strada Pădurarilor, realizarea unui trotuar pe strada Pădurarilor cu o structură de extindere pe strada Pădurarilor și o altă structură de extindere pe strada Eroilor”, explică primarul Lucian Resmeriță.

Valoare totală a  proiectului este de 17.156.648 lei, din care cota de cofinanțare de la bugetul local este de numai 2%.

”Ne propunem să ne modernizăm în continuare, iar fondurile europene au un rol determinant în îndeplinirea acestui obiectiv. De aceea, de fiecare dată când primim confirmarea faptului că proiectele elaborate de echipa noastră au întrunit cerințele finanțatorilor europeni, este o mare bucurie pentru noi toți, pentru că fiecare pas înainte în ceea ce privește accesarea de fonduri europene, înseamnă de fapt un pas înainte în dezvoltarea municipiului Lupeni”, a conchis  Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Elena Dragomir

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: