Sindicatul MUNTELE dă în judecată CEH pentru nerespectarea CCM

             Liderul Sindicatului MUNTELE, Darius Câmpean,  a ieșit cu o declarație public în care anunță că, sindicatul pe care-l reprezintă va acționa în judecată conducerea CEH pentru neplata drepturilor prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă. Este vorba despre ajutorul de încălzire, decontul de transport și tichetele de masă.

Conducerea CEH este acuzată că își face imagine în scop politic, însă nu face niciun demers pentru a asigura drepturile angajaților. Din data de  2 iunie va începe strângerea de semnături de la angajați, pentru acționarea în judecată a CEH, cu respectarea regulilor de distanțare socială. Timp de o săptămână vor fi strânse semnături de la membri de sindicat, iar în această perioadă avocatul va pregăti documentația necesară pentru instanță.

              ”Înțelegem situația dificilă prin care trecem, prețurile de pe piața de energie extrem de scăzute și producția extrem de mică care se obține din cele patru mine, dar credem în același timp că cei care conduc CEH trebuie să găsească soluții pentru rezolvarea problemelor și respectarea CCM- ului în vigoare.  În situația actuala cei care conduc această companie ar trebui să se preocupe mult mai mult pentru a rezolva problemele societății și nu în a-și face imagine pe care să o folosească în scop politic dar care în realitate sa nu aibă în spate o baza solidă. Nu ne vom abate de la obiectivele noastre de a forma Complexul Energetic Valea Jiului, însă acestea se pot realiza dacă angajații SUNT RESPECTAȚI prin acordarea drepturilor prevăzute în CCM. În momentul de față angajații pe care-i reprezentăm sunt nemulțumiți că, după o perioadă în care au făcut eforturi pentru ca această companie să funcționeze atât cât a funcționat ea, care au înțeles situația și au acceptat inclusiv șomajul tehnic, nu – și pot incasa drepturile prevazute în CCM-ul în vigoare. Demarăm această acțiune cu credință că aceste aspecte vor fi rezolvate cât mai curând posibil. Vom acționa în instanță administrația CEH pentru neplata drepturilor din CCM și ne referim la ajutorul de încălzire, tichete de masă și deconturile de transport. De două luni acestea nu au fost achitate”,  a declarat  Darius Câmpean, președintele Sindicatului Muntele. Potrivit acestuia, fiecare angajat al CEH ar trebui să primească, în baza drepturilor din CCM,  aproximativ 1000 de lei, pe cele două luni restante.

Arthur Gărdescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: