În august, raliu la Straja

Piloţii Alexandru Dăianu din Turceni (Gorj) şi Radu Ortelecan din Alba Iulia au ocupat primele două locuri la ediţia din acest an a Cupei „VTM Hăşdat”, acolo unde petroşenenii Cosmin Negrilă şi Cristinel Zaharia au urcat pe podium la clasele lor. Maşina învingătorului a fost cea mai puternică din concurs, având 560 de cai putere, şi l-a ajutat mult pe pilotul din Turceni să se impună. Cel mai galonat participant la întrecere a fost multiplul campion la VTM Mihai Cîmpeanu (Brad), aflat la volanul unui VW Golf, de putere mai mică, s-a clasat doar pe locul 19 în ierarhia generală.

La competiţie au participat 37 de piloţi licenţiaţi şi amatori din judeţul Hunedoara, precum şi din judeţele Alba, Bihor, Dolj, Gorj şi Sibiu, iar puţinele ieşiri în decor au fost fără incidente majore. Competiţia a fost organizată de Automobil Club Român, filiala Hunedoara, în colaborare cu Clubul Sportiv Auto Karting Hunedoara şi a contat drept etapa a II-a din cadrul Campionatului Judeţean de Automobilism 2014.

Traseul în lungime de trei kilometri a avut patru curbe dreapta, patru viraje la stânga şi două „ace de păr”, fiind are atât linii drepte „generoase”, cât şi zone înşelătoare. Următorul raliu de VTM va avea loc luna viitoare în weekend-ul 16-17 august, la Straja-Lupeni. „Este îmbucurător pentru noi faptul că se reia raliul la Straja”, a spus pilotul din Vale, Cosmin Negrilă.

Loredana JUGLEA

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: