PNL continuă să meargă “la cacealma”!

          Am fost naivi dacă am sperat măcar o secundă că actualul guvern va empatiza cu poporul român și că măsurile fiscale mult așteptate vor avea în prim plan cetățeanul și nu băncile. Ei bine, astăzi ministrul Florin Cîțu ne-a anunțat, referitor la Ordonanța prin care se amână cu nouă luni ratele la bănci, următoarele:

  1. Ordonanța se aplică strict debitorilor afectați direct sau indirect de criza coronavirusului. Nu știm ce înseamnă indirect, probabil va rămâne la latitudinea băncilor să decidă.
  2. Dobânzile aferente, datorate de debitori ratelor suspendate, se vor adăuga la soldul creditului, asta însemnând că cel care trebuie să plătească ratale va avea, în final, o sumă mai mare de plată.
  3. Nu există măsuri pentru cei executați siliți – popririle și vânzarea imobilelor la licitație publică continuând – și nici pentru cei care aveau întârzieri la plata ratelor anterior decretării stării de urgență.
  4. Statul va garanta pentru bănci dobânzile din perioada în care operează suspendarea ratelor la creditele ipotecare. Deci, băncile au o garanție, și anume: în această perioadă nu vor fi lăsata de izbeliște.

Nimic nu a spus astăzi Ministrul Finanțelor despre propunerile PSD privind plafonarea prețurilor și colectarea produselor fermierilor români, despre amânarea plății utilităților sau despre neplata contravalorii plății chiriilor și nici despre stimulentele pentru angajați și angajatori?

Și pentru că și Ordonanța care se referă la “neplata” ratelor înseamnă de fapt plata dobânzii la dobândă, nu rămâne decât ca PSD să lupte să treacă cele 5 proiecte de legi ale sale prin Parlament.

Așadar, deși criza medicală și cea economică se adâncesc, deși românii sunt din ce în ce mai triști și demoralizați, mai îngrijorați pentru viața lor, PNL continuă să meargă “la cacealma” crezând că românul e neatent și prea obosit ca să remarce nuanțele care sună bine, dar îi costa scump.

Lucrurile nu pot rămâne așa! Nu poate viața noastră să rămână pe mâna unor iresponsabili – am avut ieri încă o “dezertare”, aceea a însuși Ministrului Sănătății în plină pandemie – și confuzi – oameni care nu înțeleg realitatea românească.

Deși de asta are nevoie România acum, solidaritate și responsabilitate sunt termeni care nu-i definesc pe actualii guvernanți.

Deputat, Laurențiu Nistor

Președintele Organizației Județene a Partidului Social Democrat Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: