Haralambie Vochiţoiu este noul preşedinte al UNPR Hunedoara

hary vochitoiu    Biroul Politic Permanent al UNPR, reunit în şedinţă miercuri dimineaţă, a hotărât numirea lui Haralambie Vochiţoiu în funcţia de preşedinte interimar al organizaţiei judeţene UNPR Hunedoara. Reprezentanţii UNPR anunţă că Vochiţoiu va ocupa această funcţie până la alegerea preşedintelui organizaţiei în Conferinţa Judeţeană a UNPR Hunedoara. Haralambie Vochiţoiu este şi vicelider al grupului parlamentar social-democrat din Senat, din care face parte şi UNPR.

Totul a pornit de la şedinţa de Consiliu Judeţean de marţi, în care a fost schimbat din funcţie vicepreşedintele PSD Ioan Rus cu Dorin Gligor – PDL. Atunci consilierii judeţeni aparţinând UNPR şi-au arătat muşchii votând împotriva aliaţilor din PSD.

Atitudinea consilierilor judeţeni ai UNPR nu a fost pe placul conducerii centrale a partidului, care a reacţionat imediat, schimbându-l pe letargicul Rudeanu cu mult mai energicul şi autoritarul Haralambie Vochiţoiu… Practic, PSD şi UNPR a stabilit ca toţi consilierii celor două formaţiuni politice să iasă din sală în semn de protest faţă de schimbarea vicepreşedintelui Ioan Rus, dar, cu toate insistenţele lui Rudeanu, cei trei consilieri UNPR au rămas la şedinţă. În plus, chiar şi Mihail Rudeanu s-a întors în momentul în care a fost votat noul vicepreşedinte al CJ Hunedoara.

Ocoşeala consilierilor UNPR provine din sentimentul de “inamovibilitate” pe care li-l conferă faptul că dacă ar fi înlocuiţi, următorii de pe listă ar fi de la PDL, partid cu care au mers în 2012 pe liste comune.

Noul şef al UNPR vrea să demonstreze că ce s-a întâmplat marţi a fost doar un accident, acesta declarându-ne în exclusivitate: “La începutul săptămânii viitoare am convocat o şedinţă a Biroului Politic Judeţean, unde, împreună cu colegii, în echipă, vom găsi soluţiile cele mai bune, pentru ca Organizaţia Judeţeană Hunedoara a UNPR să prindă şi să… păstreze cadenţa necesară unui partid serios, progresist, să demonstreze că reprezintă un partid aplecat spre problemele cetăţenilor. Vrem să dăm un semnal clar că suntem oameni de cuvânt, că respectăm alianţa parafată cu PSD-ul până în anul 2020, că suntem aliatul lor principal şi împreună vom reuşi să ne ţinem promisiunile făcute românilor”. (V.J.)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: