Petroșenenii au putut viziona aseară documentarul ”Maria – inima României”

              La această premieră, au participat iubitori de istorie, consilieri locali și primarul Tiberiu Iacob Ridzi. Acesta le-a mulțumit producătorilor că au inclus în turneul național și Petroșaniul și a oferit câteva distincții producătorului. 

          ”Sala cinematografului 3D Șerban Ionescu s-a dovedit a fi neîncăpătoare în această seară. Tineri și adulți deopotrivă au venit în număr mare la acest eveniment de excepție, dar și la întâlnirea cu producătorii John Florescu și Dan Drăghicescu, care au venit la Petroșani pentru a prezenta filmul documentar “Maria, inima României” și pentru a oferi ocazia publicului să participe la o sesiune de întrebări și răspunsuri despre culisele producției. John Florescu a avut cumva o dublă misiune aici, la Petroșani, unde continuă ceea ce a început tatăl său în urmă cu 21 de ani, respectiv un program de burse pentru tinerii talentați. Am ținut să îi mulțumesc public domnului John Florescu, oferindu-i o diplomă de excelență și o medalie omagială, în semn de recunoaștere, atât pentru el, cât și pentru tatăl său”, a transmis primarul petroșenean.

Documentarul „Maria – inima României”, este  cel mai cuprinzător documentar făcut vreodată despre viaţa Reginei Maria. Filmul este rezultatul a peste doi ani de muncă în care au fost vizonate, folosite și procesate pentru o mai bună redare zeci de materiale de arhivă sub formă de fotografii sau imagini filmate. Actorul Marcel Iureș este cel care dă glasul acestei povestirii. Petroșenenii au putut auzi  vocea adevărată a reginei fără distorsiunile specifice cauzate de tehnologia din anii 1920.  Unii dintre cei mai buni specialişti mondiali în colorizare au lucrat intens astfel încât românii să vadă Primul Război Mondial color, în premieră.

Maria, Regina Marii Uniri

”Probabil că nu suntem singurii care am remarcat cât de puține lucruri știm despre trecutul nostru, despre oamenii, românii, care într-un anumit moment au contribuit într-un mod decisiv la devenirea noastră ca națiune. Regina Maria face parte și ea din această lungă listă de personalițăți despre care vrem să vă povestim. Acesta este și motivul pentru care am considerat că merită să publicăm aceste câteva cuvinte despre documentarul „Maria – inima României”.   Cât de puține lucruri știu românii despre ea. Ea a fost una dintre cele mai faimoase persoane din lume și probabil cea mai faimoasă româncă. Oamenii înțeleg într-un mod foarte limitat faptul că viața ei a fost semnificativă. Și aș spune, de asemenea, că dacă nu ar fi fost Regina Maria, poate România nu ar fi recuperat Transilvania și nu am fi sărbătorit 1 Decembrie”, a declarat și John Florescu, producătorul filmului.

Angella Dumitrașcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: